Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ανατροπή και πρόκριση για τον Ιωνικό

Σε ένα ματς-θρίλερ ο Ιωνικός εκμεταλλευόμενος το ρυθμό που έχει από τα επίσημα παιχνίδια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε μέσα σε 3 λεπτά να βάλει 2 γκολ να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζει πέναλτι μόλις στο 4ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιμπραιμι ο οποίος όμως αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Η πίεση της Ακριτικής ομάδας συνεχίστηκε και απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό όταν ο Πλατέλλας  με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αναγνωστόπουλου και έκανε το 1-0. Η υπεροχή της Ξάνθης συνεχίστηκε και μετά το γκολ  όταν στο 31ο λεπτό ο Ιμπραίμι με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Παρόμοια εικόνα μέχρι και το 65ο λεπτό είχε και το 2ο ημίχρονο με τους Ακρίτες να έχουν την υπέροχη και να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να πετύχουν ένα 2ο γκολ. Από εκεί και πέρα όμως η εικόνα του παιχνιδιού άρχιζε να αλλάζει ο Ιωνικός άρχιζε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 68ο λεπτό οι Νικαιώτες κατάφεραν να βρουν δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ( πολύ οριακή φάση).Στο 76ο λεπτό όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Ντάλσιο από κοντά έκανε το 1-1.Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στην ανατροπή στο 79ο λεπτό με τον Γκοτσούλια να βγάζει ωραία  κάθετη πάσα στον  Τουράμ και αυτός με υποδειγμάτικο πλάσε νίκησε τον Ίτσο πετυχαίνοντας το 1-2. Από το σημείο εκείνο η Ξάνθη πίεσε να φτάσει στην ισοφάριση χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 86ο με τον Κρητικό με τους παίκτες του Ιωνικού να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΞΑΝΘΗ (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74′ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64′ Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (90’+1′ Τ. Δημητριάδης), Μονρός, Ιμπραΐμι (74′ Διαμαντόπουλος).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61′ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46′ Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46′ Άοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46′ Γκοτσούλιας), Τουράμ, Μάναλης (85′ Σάντσες).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Αγγελάκης(Μακεδονίας)   ΒΟΗΘΟΙ: Θεόδωρος Τζιουβάρας(Κοζάνης), Κωνσταντίνος Τσακίρης(Δράμας) 4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kωνσταντίνος Πουλικίδης(Δράμας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ