Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Premier League: Οι αγώνες της 10ης αγωνιστικής

Απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Premier League, ωστόσο όμως υπάρχουν ενδιαφέροντες αγώνες που μπορεί να φέρουν ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα.

 

Την αρχή κάνουν σήμερα το μεσημέρι (30/10) η Λέστερ με την Άρσεναλ που θα συναντηθούν στο King Power στις 14:30. Οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στην 9η θέση έχοντας μαζέψει από 14 βαθμούς και μία νίκη για έναν από τους δύο θα του δώσει ώθηση ικανή να τον ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στις 17:00 στο Βικαρέιτζ Ρόουντ η Γουότφορντ υποδέχεται τη Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι με 10 βαθμούς βρίσκονται στη 14η θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι “Άγιοι” με 8 στην 16η, οπότε και για τις δύο ομάδες μία πιθανή νίκη θα είχε μεγάλη σημασία στον αγώνα που κάνουν να φτάσουν σε ψηλότερες θέσεις.

Την ίδια ώρα στο Άνφιλντ η πολύ ανεβασμένη φέτος Λιβερπουλ (2η-21β.) αντιμετωπίζει την έκπληξη της σεζόν Μπράιτον που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με 15 βαθμούς και μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Αναμένεται να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Επίσης στις 17:00 στο St. James’ Park η πρωτοπόρος Τσέλσι (22β.) που θα παίξει με σημαντικές απουσίες, δοκιμάζεται απέναντι στην προτελευταία Νιουκάστλ (4β.) που θέλει μετά την εξαγορά της από τον όμιλο των Αράβων να αρχίσει να δείχνει τη δύναμή της και στον αγωνιστικό χώρο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βέβαια οι “μπλε” του Τόμας Τούχελ δεν αναμένεται να συναντήσουν δυσκολίες για να φτάσουν στη νίκη σήμερα.

Στις 17:00 γίνεται και το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Κρίσταλ Πάλας στο Έτιχαντ. Προγνωστικά δε χωράνε και σε αυτή την αναμέτρηση καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή (20β.), κάτι που την κάνει φαβορί απέναντι στην 15η Κρίσταλ Πάλας που έχει μαζέψει 9 βαθμούς.

Τελευταίο παιχνίδι με ώρα έναρξης στις 17:00 είναι αυτό ανάμεσα σε Μπέρνλεϊ και Μπρέντφορντ στο Τερφ Μουρ. Οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε το τρίποντο για να ξεφύγουν από τη ζώνη υποβιβασμού, στην οποία είναι έχοντας μόλις 4 βαθμούς, ενώ η φιλοξενούμενη Μπρέντφορντ αισθάνεται πιο άνετα στην 12η θέση με 12 βαθμούς.

Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων κλείνει στο Τότεναμ Στέιντιουμ όπου οι γηπεδούχοι “Σπερς” υποδέχονται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα κλασικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει ένας βαθμός, με τη Νιουκάστλ να προπορεύεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς και τους “κόκκινους διαβόλους” να ακολουθούν στην 7η με 14 βαθμούς.

Το αυριανό πρόγραμμα (31/10) περιλαμβάνει τα παιχνίδια ανάμεσα σε Νόριτς (20ή-2β.) και Λιντς (17η-7β.) στις 16:00 και σε Άστον Βίλα (13η-10β.) και Γουέστ Χαμ (4η-17β.) στις 18:30, ενώ το τελευταίο ματς της 10ης αγωνιστικής γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα στις 22:00 στο Μολινό όπου η 11η Γουλβς (13β.) υποδέχεται την 8η Έβερτον (14β.).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ