Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Κούρτιτς, εσύ ”σούπερ σταρ”

Με πρωταγωνιστή τον Γιάσμιν Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-3 από την Λεωφόρο, με καλή εμφάνιση, παίρνοντας ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά, προκειμένου να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ, να σκοράρει στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε με τον Τσούμπα Άκπομ, έπειτα από τρομερή ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι, σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά άντεξε, με τις δύο ομάδες, να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με Μουργκ, Άκπομ, Ζίβκοβιτς, ωστόσο οι πράσινοι, ισοφάρισαν με τον Μαουρίσιο, ο οποίος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από ασίστ του Καρλίτος, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, να σκοράρει ένα λεπτό από την είσοδο του στο παιχνίδι. Μπήκε στο 59ο και σκόραρε στο 60ό.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Μιχαηλίδης, κέρδισε πέναλντι στο 84ο λεπτό και ο Σλοβένος χαφ, εκτέλεσε με επιτυχία, από τα 11 βήματα. Στις καθυστερήσεις, ο Τέιλορ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση εκτός περιοχής, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς, να σκοράρει απευθείας στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και να δίνει την πολύτιμη νίκη για τον ΠΑΟΚ, στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μασουρίσιο), Παλάσιος, Καρλίτος (78’ Μακέντα), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ Ροντρίγκο), Εσίτι (87’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70’ Καντουρί), Ακπομ (87’ Σβιντέρσκι).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ