Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μηδέν εις το πηλίκον και τώρα Μόναχο (Video)

Στο ντεμπούτο του Xavi για το Champions League στον μπλαουγκράνα πάγκο, η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Μπενφίκα σε ένα βροχερό βράδυ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Camp Nou.

Δύσκολα στον εαυτό τους έβαλαν οι Καταλανοί οι οποίοι τώρα σε περίπτωση που οι ”Αετοί της Λισαβώνας” κερδίσουν την Ντινάμο Κιέβου , προκρίνονται μόνο με νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στο Allianz Arena.

Τον βαθμό της ισοπαλίας χάρισε επίσης στους Πορτογάλους ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ο οποίος κράτησε το μηδέν στην εστία του με καίριες επεμβάσεις.

Oρεξάτη ξεκίνησε τον αγώνα στο Camp Nou η ομάδα του Xavi εγκλωβίζοντας την Μπενφίκα στα ”καρέ” της για περίπου 30 λεπτά. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε την τακτική του αφόρητου pressing και της κυκλοφορίας με στόχο τα άκρα της επίθεσης , με νέους παίκτες στο αρχικό σχήμα αυτή η στρατηγική απέδωσε καρπούς αφού οι μπλαουγκράνα ανακτούσαν σχεδόν αμέσως την κατοχή μετά από χάσιμο της μπάλας. Οι ίδιοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ δύο φορές στο 26′ και στο 27′ με τους Jordi Alba και Gavi να αστοχούν από πλεονεκτική θέση.

Η Μπενφίκα όσο κυλούσαν τα λεπτά και με τους αντιπάλους της να μην μπορούν να βρουν ”δίχτυα” ανέκτησε το χαμένο της θάρρος και πίεσε δημιουργώντας αρχικά ψήγματα ευκαιριών. Μάλιστα στο 35′ ο Otamendi σκόραρε με ένα εκπληκτικό σουτ στα όρια της περιοχής , μετά από κόρνερ , όμως στο οποίο η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή, έτσι το τέρμα ακυρώθηκε για τους Πορτογάλους. Τελευταία ευκαιρία για το 1ο ημίωρο αποτέλεσε ένα σουτ του Demir το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.

Το 2ο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο ισορροπημένο χωρίς όμως να έχει τις ανάλογες ευκαιρίες. Στο 67ο λεπτό ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σχεδόν εξ ‘επαφής κεφάλια του De Jong και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η είσοδος του Dembele στα μισά του ημιώρου έδωσε ενέργεια στην Μπάρτσα με τον Γάλλο να προβληματίζει αρκετά τον Grimaldo και έπειτα τον Lazaro , μέχρι την λήξη πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και ήταν συνεχώς ένας ”πονοκέφαλος” για την Πορτογαλική άμυνα. Με την σειρά τους και οι Καταλανοί βρήκαν τέρμα στο 82′ με τον Araujo όμως να βρίσκεται εκτεθειμένος σε θέση offside. Η Μπενφίκα είχε την ευκαιρία σχεδόν να κλειδώσει την πρόκριση με τον Seferovic  στις  καθυστερήσεις να αστοχεί με κενό τέρμα και τον Jorge Jesus να πέφτει στο έδαφος απογοητευμένος. Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 0-0.

Ο Xavi μετά τον αγώνα δήλωσε πως η ομάδα του θα πάει στο Μόναχο για να κερδίσει όπως και θα πηγαίνει σε κάθε αγώνα αφού κάτι τέτοιο της επιβάλει η ιστορία και η ταυτότητα της .

Η Καταλανική ομάδα είναι σε διαδικασία εύρεσης ενός αντιπροσωπευτικού στυλ παιχνιδιού το μόνο σίγουρο είναι πως μαζί με τον Xavi ήρθε και η όρεξη για κάτι νέο. Παρόλα αυτά  η αδυναμία στο σκοράρισμα είναι μεγάλη πληγή για τους Μπλαουγκράνα οι οποίοι τον Ιανουάριο θα κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη ο οποίος θα δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Συνθέσεις :

Μπαρτσελόνα :

Ter Stegen ,  Pique , Lenglet (Dest 86′) , Araujo (Eric Garcia 86′) , Jordi Alba, Busquets, De Jong , Nico, Gavi , Demir (Dembele 66′) , Depay.

Μπενφίκα :

Βλαχοδήμος , Otamendi , Vertonghen , Almeida , Gilberto , Weigl , Mario (Taarabt 59′) , Grimaldo (Seferovic 81′) , Everton (Pizzi 70′) , Rafa Silva (Lazaro 70′) , Yaremchuk    (Nunez 59′).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ