Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τρίζει η ευρωπαϊκή καρέκλα του Ολυμπιακού

Δύσκολο έργο αλλά όχι ακατόρθωτο έχει να αντιμετωπίσει την Τετάρτη (24/11) στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στο Βόλεϊ .

Μετά την ήττα με 3-0 σετ στην Πορτογαλία τα κορίτσια του Κάρλο Παρίσι πρέπει να νικήσουν την Πόρτο με 3-0 ή 3-1 για να στείλουν το παιχνίδι στο χρυσό σετ, το οποίο πρέπει να κατακτήσουν. Σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ελληνική ομάδα έχει αποκλειστεί ήδη μια φορά.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή πορεία από τους προκριματικούς γύρους του Champions League όταν και πέρασε δύο γύρους νικώντας την Βελγική, Αστερίξ με την οποία αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Έπειτα ακολούθησε ο 2ος γύρος με αντίπαλο την Μιχάνσκα Μίνσκ (Λευκορωσία)  την οποία νίκησε και προκρίθηκε στον 3ο γύρο όπου και αποκλείστηκε από την Σέρβικη, Ζοκ Ουπ. Πλέον οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται στην 2η σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση (CEV CUP) .

Η Πόρτο προέρχεται με ανεβασμένο το ηθικό μετά και την εκτός έδρας νίκη με 2-3 σετ ,προ ολίγων ημερών στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα που την κατατάσσει στην 1η θέση με 32 βαθμούς.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έγιναν αλλαγές στην προπονητική ηγεσία, με τον Ιταλό Κάρλο Παρίσι να αντικαθιστά τον Κουβανό ,Φέρερ Κουτίνιο ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό δύο ημέρες μετά την ήττα από την Πόρτο .

Αναφορικά με την αναμέτρηση οι Κάρλο Παρίζι και  Κατερίνα Γιώτα μίλησαν στο olympiacossfp.gr : 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε : «Το παιχνίδι με την Πόρτο είναι περίπλοκο και όλοι γνωρίζουν το γιατί. Ωστόσο το βόλεϊ είναι περίεργο και εμείς πρέπει να παίξουμε αύριο με τη σωστή προσέγγιση. Θα αγωνιστούμε στο συγκεκριμένο ματς, έχοντας κάνει μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα, ενώ αντιμετωπίζουμε και κάποια προβλήματα, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα και την ομάδα να παίξουμε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.»

Κατερίνα Γιώτα: «Σίγουρα, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς, ειδικά μετά το αποτέλεσμα που φέραμε στο Πόρτο. Έχει γίνει η αλλαγή του προπονητή, σίγουρα θα δώσει μια καινούργια πνοή. Θέλουμε, πάνω από όλα, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να είμαστε ανταγωνιστικές και να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου μας, γιατί την έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. » 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ