Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οφθαλμός αντί οφθαλμού (Video)

 

Σε ένα κρύο βράδυ στο Μάντσεστερ,η Σίτι πήρε μια άτυπη ρεβάνς από την Παρί Σεν Ζερμέν για την ήττα του πρώτου γύρου και πραγματοποιώντας ανατροπή επικράτησε με 2-1 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με Εμπαπέ (50′) οι φιλοξενούμενοι. Τα γκολ οι Στέρλινγκ (63′) και Ζεζούς (76′) για τους γηπεδούχους.

 

Η δεύτερη φετινή μονομαχία των δύο ακριβότερων ομάδων που έχουμε δει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έμελλε να έχει νικητές τους Άγγλους οι οποίοι αφού ξεπέρασαν γρήγορα την ψυχρολουσία που έφερε το γκολ του Εμπαπέ (50′) , κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Το πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν θεατές του ανελέητου πρέσινγκ αλλά και του πάσινγκ γκέιμ της ομάδας του Γκουαρδιόλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σίτι να παίρνει τον έλεγχο από νωρίς και να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της Παρί. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παρέταξε την ομάδα του με το σκεπτικό να περιμένουν σε χαμηλά μέτρα και να χτυπήσουν στην κόντρα με την ταχύτητα των Εμπαπέ, Μέσι και Νειμάρ. Κρατώντας κοντά τις γραμμές της και με ένα σχηματισμό 4-4-2 σε φάση άμυνας (με έναν εκ των τριών επιθετικών να μπαίνει εναλλάξ στη δεύτερη αμυντική γραμμή) προσπάθησε να μην επιτρέψει μεγάλο αριθμό ευκαιριών στον αντίπαλο της. Βέβαια επειδή μιλάμε για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα δεν είναι δυνατόν να μη δεχθείς πίεση ειδικά από τη στιγμή που της δίνεις χώρο και περιμένεις.

Αν και αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο της δημιουργό Κέβιν Ντε Μπρόινε, λοιπόν, η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τον Κιμπεμπέ μόλις στο 5′ να σώζει την εστία του Νάβας έπειτα από κεφαλιά του Ρόδρι. Παρόμοια φάση εξελίχθηκε αργότερα (18′) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Μαχρέζ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια κάνει το σούτ μέσα από την περιοχή με τον Χακίμι αυτή τη φορά να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε όμως στο 33′ με τη μπάλα να στρώνεται στον Γκουντογάν, με τον Γερμανό από το ύψος της περιοχής να σημαδεύει το δοκάρι. Η Παρί το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα άστοχο πλασέ του Εμπαπέ στο 44′ σε μια από τις ελάχιστες φορές που έσπασε το πρέσινγκ της αντιπάλου της και κατάφερε να βγει στην αντεπίθεση.

Παρά τη λειψή επιθετική τους παραγωγή ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοι που πήραν το προβάδισμα παγώνοντας το Έτιχαντ. Οι Παριζιάνοι συνδυάστηκαν ωραία με τον Μέσι να κάνει το γύρισμα και τον Εμπαπέ (29 γκολ σε 50 συμμετοχές στο θεσμό) να πλάσαρει εύστοχα μέσα από την περιοχή και να εκτελεί τον Έντερσον (50′) . Η αντίδραση του Γκουαρδιόλα ήταν άμεση με τον Ζεζούς να αντικαθιστά τον Ζιντσένκο και να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Η συνεχώς αυξανόμενη πίεση των γηπεδούχων έφερε επιτέλους αποτέλεσμα στο 63′ όταν από μπαλιά του Ρόδρι και παρέμβαση του Ζεζούς, ο Στέρλινγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Με το γκολ του αυτό ο βραχύσωμος επιθετικός έφτασε τα 23 στο Τσάμπιονς Λιγκ,όσα δηλαδή έχει και ο Λάμπαρντ.Οι μόνοι Άγγλοι που έχουν περισσότερα είναι οι Ρούνει με 30 και Σκόουλς με 24.

Το μομέντουμ φάνηκε να αλλάζει ξανά αλλά ήταν η Παρί αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα έπειτα από μια ακόμη όμορφη συνεργασία, ο Ντι Μαρία,  που πριν λίγη ώρα είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι, έβγαλε κάθετα τον Νειμάρ ο οποίος αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 74′. Και αυτό η ομάδα του Ποτσετίνο έμελλε μετά από λίγο να το πληρώσει. Ο Μαχρέζ έψαξε με σέντρα τον Μπερνάντο Σίλβα στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε όμορφο γύρισμα στον Ζεζούς και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Έτσι, οι πολίτες εξασφάλισαν την πρωτιά στον ομιλό τους μια αγωνιστική πριν το φινάλε με την Παρί να συμβιβάζεται με τη 2η θέση και την αίσθηση πως δεν άξιζε να φύγει με κάτι περισσότερο από την Αγγλία.

Συνθέσεις :

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ζιντσένκο (54’ Ζεσούς), Μαχρέζ, Σίλβα, Στέρλινγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες (67’ Κέρερ), Παρέδες, Ερέρα (61’ Ντανίλο), Γκέιγ (67’ Ντι Μαρία), Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ