Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εθνική ανδρών: Στη Θεσσαλονίκη τα 2 ελληνικά τρόπαια Eurobasket, εν όψη του αγώνα στο Αλεξάνδρειο

Στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο μουσείο ΧΑΝΘ θα βρίσκονται τα δύο Ελληνικά τρόπαια Eurobasket (1987, 2005) το διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου εν όψη του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Λευκορωσία στο Αλεξάνδρειο (28/11, 17:00 Novasports News), για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023 ,παρουσία του για πολλούς καλυτέρου Έλληνα μπασκετμπολίστα Νικου Γκάλη.

Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ στην προσπάθεια της που κάνει να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στο μπάσκετ προβαίνει σε μια σειρά απο δράσεις που είναι προς αυτόν τον σκοπό. Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος επανάφερε τους αγώνες της Εθνικής στην πόλη που ξεκίνησε το μπάσκετ στην χώρα μας μετά απο πολλά χρόνια, κάνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε ολους τους πολίτες να έρθουν πιο κοντά στην Εθνική ομάδα .Παρόν στο γήπεδο θα είναι και ο Νίκος Γκάλης μετα απο πρόσκληση της ομοσπονδίας όπως και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία: “Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο στις αποσκευές της. Μαζί της ταξιδεύουν τα τρόπαια δύο χρυσών στιγμών της: Του Ευρωμπάσκετ 1987 και του Ευρωμπάσκετ 2005. Είναι οι… χειροπιαστές αποδείξεις των μεγαλύτερων επιτυχιών της, αυτών που την καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ελλήνων ως επίσημη αγαπημένη.

Η πρώτη στάση θα γίνει στις 27 και 28 Νοεμβρίου στη ΧΑΝΘ, το σωματείο που έφερε το άθλημα στην χώρα μας και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση και ανάπτυξή του. Το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ γίνεται το τέλειο σκηνικό για να πρωταγωνιστήσουν τα τρόπαια που σήκωσαν οι Έλληνες διεθνείς το 1987 στο ΣΕΦ και το 2005 στο Βελιγράδι. Οι φίλαθλοι θα μπορούν δουν αυτό το σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του αγαπημένου μας αθλήματος το Σάββατο (27/11) από τις 10.00 ως τις 18.00 και την Κυριακή (28/11) από τις 10:00 – 14:00.

«Τα δύο αυτά τρόπαια σημάδεψαν όλους τους Έλληνες και μαζί την μπασκετική ιστορία της Ελλάδας. Χαιρόμαστε που αυτά τα δύο τρόπαια φιλοξενούνται εδώ κι αυτό συμπίπτει με τον πρώτο επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών στη Θεσσαλονίκη μετά από δεκαετίες. Υπάρχει πρόθεση τα δύο αυτά τρόπαια εμπλουτισμένα και από άλλα να γυρίσουν κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της, σε κάθε πόλη, κωμόπολη και μικρή περιοχή. Γιατί η ιστορία είναι ζωντανή και θέλουμε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, να θυμηθεί και να οραματιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην τελετή υποδοχής των τροπαίων Eurobasket στην Θεσσαλονίκη .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ