Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το ντέρμπι βάφτηκε κίτρινο και το ποδόσφαιρο μαύρο…

Σε ένα πολύ ωραίο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη για την 11η αγωνιστική της Super League που είχε φάσεις, ρυθμό, ένταση και πάθος, ο Άρης έφυγε από την Τούμπα με τους 3 βαθμούς της νίκης με σκορ 0-1 και το ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω με τα αδικαιολόγητα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Δικεφάλου στις καθυστερήσεις.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό χωρίς πολλές διακοπές, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι με τον Μαντσίνι στο 5’ και τον Καμαρά στο 18’ αλλά ο Πασχαλάκης στην πρώτη περίπτωση αντέδρασε σωστά ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 20’ με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Άρη με τον Εντιαγέ να στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη στο 31’. Ο διεθνής Έλληνας κίπερ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Γκαρσία στο 38’. Ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 40’.

Μονόλογος πραγματικά του ΠΑΟΚ η επανάληψη με την πρώτη καλή στιγμή στο 50’ μετά από σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς  να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Μεγάλη απόκρουση του Κουέστα σε κοντινή κεφαλιά του Κούρτιτς στο 68’. Συνεχής πολιορκία του ΠΑΟΚ στα καρέ του Άρη στο β’ μέρος χωρίς όμως να μπορούν οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση.

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά ξαφνικά… το χάος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θύρα 4 να πετάνε βεγγαλικά, καθίσματα και άλλα αντικείμενα και να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες των δύο ομάδων να αποχωρούν για τα αποδυτήρια. Το παιχνίδι φυσικά διακόπηκε με τη θύρα των φανατικών του ΠΑΟΚ να εκκενώνεται με την παρουσία στο σημείο διμοιρίας των ΜΑΤ. Στη συνέχεια και με τους διαιτητές και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια άδειασαν και οι υπόλοιπες κερκίδες του γηπέδου.

Τελικά μετά από 40λεπτη αναμονή και διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια οι διαιτητές και οι παίκτες των δύο αντιπάλων επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί και τυπικά το παιχνίδι. Κάτι που έγινε, καθώς παίχτηκαν και τα 2 λεπτά του υπολοιπόμενου χρόνου, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει μεγάλο νικητή του ντέρμπι τον Άρη με 0-1 και χαμένο φυσικά το ποδόσφαιρο…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (82′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (46′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61′ Άκπομ). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι, Ροντρίγκο, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μιτρίτσα, Άκπομ

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (74′ Ματίγια), Μαντσίνι (67′ Γκάμα), Γκαρσία (91′ Ιτούρμπε), Καμαρά (74′ Μάνος). Αναπληρωματικοί: Ντένις, Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Ματίγια, Γκάμα, Μάνος, Ιτούρμπε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ