Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πήρε την ισοπαλία με buzzer beater

Ένας μέτριος για άλλο ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας μάλιστα το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στην τελευταία φάση του αγώνα και γλιτώνοντας τα χειρότερα.

 

ΠΑΟΚ και ΑΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1, με τον Δικέφαλο να δείχνει ότι συνεχίζει να διανύει περίοδο αγωνιστικής, και όχι μόνο, κρίσης. Χωρίς να είναι καλύτεροι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν ελάχιστα από μία μεγάλη νίκη.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο με την κατοχή μοιρασμένη και χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36’ με τον μοιραίο του αγώνα Άκπομ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Σουλούκο αλλά να πλασάρει άστοχα.

Πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος στο 55’ όταν ο Άκπομ και πάλι από αρκετά ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 64’ ο Ταχάρ άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί» με κοντινό πλασέ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Κούρτιτς έσωσε την παρτίδα για τους φιλοξενούμενους με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95’) με την μπάλα να καρφώνεται στην αριστερή πλευρά των διχτύων της εστίας της Λάρισας.

Προβάδισμα για τον κάτοχο του Κυπέλλου ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς της Τούμπας, με την εικόνα του όμως να συνεχίζει να είναι προβληματική και να υπάρχει φανερό πρόβλημα δημιουργίας αλλά και εκτέλεσης.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (Ηλιάδης 73’), Γιάκος (Συμελίδης 62’), Κούστα (Ακούνια 62’), Μαυρίας (Κ. Παπαγεωργίου 62’), Γλυνός (Μπατιμπαγκά 82’).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Λύρατζης (Σίντκλεϊ 62’), Εσίτι (Κούρτιτς 62’), Σβαμπ (Μπίσεσβαρ 75’), Ελ Καντουρί, Μουργκ (Α. Ζίβκοβιτς 62’), Σφιντέρσκι, Άκπομ (Κούτσιας 83’).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ