Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκη νίκη τίτλου…

Μεγάλο πέρασμα από το Ηράκλειο με 1-3 έκανε ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παπέ Αμπού Σισέ ο οποίος έβαλε δυο γκολ και είχε καταλυτική παρουσία και στην άμυνα και στην επίθεση για να έρθει το πολύτιμο τρίποντο σε ματς για την 12η ημέρα της Super League 1.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Διαμαντή στο 16′ για να ακολουθήσουν δυο τέρματα από τον Σισέ στο 25′ και με το έμπα του δευτέρου μέρους στο 49′. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Ρόνι Λόπες στο 60′ ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες και για τέταρτο τέρμα που όμως δεν ήρθε είτε λόγω αστοχίας είτε λόγου δοκαριού.

Από εκεί και ύστερα μόνο οι παίκτες του Μαρτίνς υπήρχαν στο γήπεδο και μάλιστα έχασαν τεράστιες ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ με αποκορύφωμα την τριπλή μεγάλη στιγμή στο 73′ όταν ο Επασί στέρησε το χατ τρικ στον Σισέ και στη συνέχεια ο Μπα σημάδεψε το δοκάρι.

Καλύτερο τρόπο να έρθει το τρίποντο και να ανέβει η ψυχολογία ενόψει Αντβέρπ στο Βέλγιο δεν υπήρχε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι πανευτυχής που η ομάδα του πήρε μια τόσο μεγάλη νίκη απέναντι σε φορμαρισμένο αντίπαλο και σε έδρα που θα περάσουν λίγοι…

Οι «ερυθρόλευκοι», παράλληλα, διατήρησαν το αήττητο που έχουν στη Super League (10-2-0), ενώ με την 6η εφετινή τους εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα ματς συμπλήρωσαν 26 μακριά από το Καραϊσκάκη χωρίς να έχουν ηττηθεί!

Το αήττητο των έξι αγωνιστικών διακόπηκε για τον ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να προηγείται γρήγορα, αλλά στη συνέχεια η ανωτερότητα του αντιπάλου του ήταν τέτοια που στάθηκε αδύνατο ν΄ αποφύγει την δεύτερη εφετινή της ήττα.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο: Θόδωρος Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 16′ Διαμαντής, 24′ Σισέ, 49′ Σισέ, 60′ Λόπες

Κίτρινες:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74′ Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης – Τοράλ (89′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν – Φαν Ντάινεν (68′ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68′ Καμάου), Καστάνιος (86′ Γιάννου)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65′ Μαντί Καμαρά)- Αγκιμπού, Μασούρας (80′ Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (89′ Βαλμπουενά)- Ελ Αραμπί (89′ Τικίνιο).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ