Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λαύριο: Στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ο Τάισον Κάρτερ

Ο Τάισον Κάρτερ μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία τον τελευταίο 1.5 χρόνο με την ομάδα του Λαυρίου αποχωρεί από την ομάδα της Λαυρεωτικής με προορισμό τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Τάισον Κάρτερ υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Ζενίτ για τα επόμενα 2.5 χρόνια και αναμένεται να αποχωρήσει από το Λαύριο.

Ο Αμερικάνος γκάρντ στον τελευταίο του αγώνα κόντρα στον Ηρακλή στο κλειστό του Λαύριου ήταν εκπληκτικός αφού είχε 31 πόντους, 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ .

Ο Κάρτερ θα ενισχύσει το Λαύριο στις προσεχείς αναμετρήσεις με τη Μάλαγα (21/12) για το BCL και τον Παναθηναϊκό (27/12) για το Κύπελλο κι εν συνεχεία, θα ενταχθεί στη Ζενίτ που θα καταβάλει το buy-out ύψους 50.000 δολαρίων.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, μίλησε  στην κάμερα της ΕΡΤ για την εμπειρία του με τον ελληνικό σύλλογο, δηλώνοντας απόλυτα έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού με τη Ζενίτ και υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ θα αγωνιστεί και στην Euroleague.

Παράλληλα ευχαρίστησε την ομάδα του Λαυρίου και τον προπονητή Χρήστο Σερέλη :

«Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Είμαι χαρούμενος για όσα έχω ζήσει με το Λαύριο. Σίγουρα νιώθω έτοιμος και χαρούμενος φυσικά για ότι ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Δουλεύω σκληρά, νομίζω ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε οτιδήποτε έρθει στο δρόμο μου. Είμαι ένας «φοιτητής» του μπάσκετ και σταδιακά χτίζω την καριέρα μου.

Το πιο σημαντικό είναι το μπάσκετ, σε αυτό θα μείνω συγκεντρωμένος και αυτό είναι το «διαβατήριό» μου με το οποίο θα συνεχίσω. Αγαπώ το Λαύριο και τους ανθρώπους του, θα είμαι πάντα ευγνώμων στον κόουτς Σερέλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το επόμενο βήμα»

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ