Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

SL2: Εργοτέλης- Αστέρας Βλαχιώτη 0-0, είχε το «πάνω χέρι», αλλά όχι την τύχη…

Ο Εργοτέλης φιλοξενήθηκε μαζί με τον Αστέρα Βλαχιώτη στο « Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» αφού το Παγκρήτιο Στάδιο βρίσκεται υπό συντήρηση, για το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Super league 2.

Ο Εργοτέλης είχε τη φάση αλλά όχι το γκολ. Το παιχνίδι έληξε με λευκή ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη και έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και τους βαθμούς.

To παιχνίδι:

Σε χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Ηράκλειο. Στο 4ο λεπτό ο Αστέρας έκανε την πρώτη του απειλή με τον Μαϊσουράτζε εκετελώντας ένα δυνατό σουτ, το οποίο στο τέλος κατέληξε άουτ. Η πρώτη καλή τελική για τον Εργοτέλη ήρθε στο 7ο λεπτό με τον Κωστανάσιο, ο οποίος σούταρε όμορφα βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ποζατζίδης δεν πρόλαβε όμως ο Κόλα να πάρει την κεφαλιά. Στο 9΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν ξανά κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Ποζατζίδης και μάζεψε αμέσως ο Αθανασόπουλος. Στο 15′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μάρκος Ντούνης τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο  Σάνι Ρονάλντο.

Ο Εργοτέλης ανέβαζε ρυθμούς και ο Κόντρααντ στο 17′ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αφού με ταχύτητα έφυγε μόνος του περνώντας από όλους, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα βγήκε άουτ για λίγα χιλιοστά. Αμέσως επόμενη απειλή από τους « κιτρινόμαυρους» έγινε από τον Κωστανάσιο, ο οποίος έχασε το γκολ με παρόμοιο τρόπο.

Ο Αστέρας προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε κεφαλιά και μάζεψε ανώδυνα ο Τσέλιος. Στο 34′ ο γκολκίπερ του Αστέρα βγήκε εκτός εστίας και ο Μπουτσάκης προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο ίδιος και ο Κόντρααντ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα μπλόκαρε στο σώμα του αντίπαλου  αμυντικού, που πρόλαβε να μπει στην περιοχή και να σώσει την εστία του.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση. Στο 44′ κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Σοκολάροβ, βρήκετη μπάλα ο Ζαϊμι, σούταρε, αλλά το σουτ ήταν αρκετά δυνατό κα κατέληξε άουτ. Πρώτη αξιόλογη φάση για την ομάδα της Σπάρτης έγινε από τον Τσίπρα στο 45′, ο οποίος σούταρε από ευνοϊκή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Εργοτέλη. Το πρώτο ημίχρονο αν και με τον Εργοτέλη ανώτερο αι με πολλές φάσεις, έληξε στο 0-0.

Οι Κρητικοί απείλησαν ξανά και στο 55΄ο Ντουμάνης έβγαλε τη σέντρα στον Ποζατζίδη που σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αστέρας Βλαχιώτη προσπάθησε να πιέσει και απείλησε στο 67′ με τον Ντουμάνη να αποκρούει τη μπάλα. Στο 73′ ο Μίκο έκοψε την επίθεση του Παπουλή στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Ο Σοκολάροβ έβγαλε ένα ωραίο και δυνατό σουτ που για λίγο πέρασε άουτ.

Σε μία σκληρή διαμάχη στην εστία του Αθανασόπουλου ο Εργοτέλης έχασε ακόμη μία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αφού η «σκληρή» άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους έδωσε τα περιθώρια. Στο 79′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ που εκτέλεσε Κούατενγκ και ο Πατρινός έχασε την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 2ο ημίχρονο και ειδικά στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας Βλαχιώτη ανέβασε ρυθμούς. Κέρδισε φάουλ στο 87′ που έκανε ο Άπι και εκτέλεσε ο Σοκολάροβ, αλλά η εκτέλεση του ήταν κακή και η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση, ο Ποζατζίδης πάτησε περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Το παιχνίδι έληξε 0-0 και ο Εργοτέλης έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο.

Συνθέσεις:

Εργοτέλης: Τσέλιος, Ποζατζίδης, Ντουμάνης ( Φαράχ 89′ ), Μίκο, Σαρρής, Κόλα (, Άπι 58′ ) Βουτσάς, Μπουτσάκης ( Πατρινός 71′), Κωστανάσιος ( Κόατενγκ 46′ ), Κόντρααντ , Κοκκίνης ( Χοσάμ 58′ )

Αστέρας Βλαχιώτη: Αθανασόπουλος, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Μαϊσουράτζε, Λάμτσε, Ζαϊμι (Νεχέμια 74′), Παπουλής ( Ρόδης 74′ ), Λεωνιδόπουλος, Τσίπρας ( Τουλίκας 91′ ), Σοκολάροβ, Ντούνης ( Ρονάλντο 15′ ), ( Ουάγιε 90′ )

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ