Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λύτρωση με Γιούση και κορυφή για την ΑΕΚ Β’ (1-0)

Το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι του Γιούση, έδωσε στην ΑΕΚ Β’ το τρίποντο που την οδήγησε στην κορυφή του ομίλου της.

Η ΑΕΚ Β’ αντιμετώπισε τον Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο της Ριζούπολης για την 5η εξ’ αναβολής αγωνιστική της Super League 2 και επικράτησε με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, είχε την υπεροχή, αλλά όχι την ουσία στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα το σκορ να βρίσκεται στο 0-0. Το δεύτερο ημίχρονο έφερε αλλαγές με το σύστημα να γίνεται 4-4-2 και την Ένωση να τα παίζει όλα για όλα, με σκοπό την νίκη.

Εν τέλει το ανάποδο ψαλίδι του Γιούση έφερε την λύτρωση και το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούσαν στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο”. Έτσι ο “Δικέφαλος” βρίσκεται στην πρώτη θέση του Νότιου Ομίλου με 21 βαθμούς, ενώ δεύτερος είναι ο Λεβαδειακός που έχει 20 βαθμούς, αλλά και ένα ματς λιγότερο.

TO MATΣ

Η ΑΕΚ Β’ από την αρχή είχε την υπεροχή της αναμέτρησης, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα της έδινε ώθηση για το υπόλοιπο του ματς. Ωστόσο, η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε στο 17ο λεπτό, με το σουτ του Γερολέμου να μην βρίσκει στόχο και η μπάλα να καταλήγει πάνω από το δοκάρι.

Από το 23ο λεπτό η ομάδα του Σωκράτη Ορφυδόπουλου απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Το φάουλ του Λεωνιδόπουλου πάνω στον Γιούση, οδήγησε τον διαιτητή στο να βγάλει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αστέρας Βλαχιώτη έμεινε με 10 παίκτες. Αυτό, έκανε τον προπονητή των φιλοξενούμενων να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή με τον Σόνι να βγαίνει και να παίρνει την θέση του ο Ρόδης στο 28′.

Παρά λοιπόν το γεγονός πως η ΑΕΚ Β’, είχε το πλεονέκτημα δεν δημιούργησε κάποια σημαντική τελική στο παιχνίδι και έτσι καταλήξαμε στην λήξη του πρώτου μέρους με το σκορ στο 0-0.

Το 4-4-2 με τον Χριστόπουλο στο πλάι του Ιατρούδη

Ο προπονητής της ΑΕΚ Β’, στο δεύτερο μέρος προχώρησε σε αλλαγή συστήματος. Η έξοδος του Ρουκουνάκη και η είσοδος του Χριστόπουλου Ευθ. στο 46′, οδήγησε αυτόματα το σύστημα σε 4-4-2. Έτσι η μεγαλύτερη στιγμή του ματς για την Ένωση ήρθε στο 57′. Ο Πάρρας σέντραρε, αλλά Ιατρούδης και Γκαρσία δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην μπάλα και να τη στείλουν στα δίχτυα.

Όλη αυτή η προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ Β’, ανταμείφθηκε στο 69, όταν και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Η σέντρα του Γιαννούτσου ήταν πολύ καλή, ώστε να φτάσει στον Γιούση που με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι έκανε το 1-0.

Στο υπόλοιπο του ματς η ΑΕΚ Β’, έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους μιας και ήθελε μόνο να διατηρήσει το σκορ, αλλά οι παίκτες του Αστέρα Βλαχιώτη δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Χατζηεμμανουήλ. Με αυτό τον τρόπο έληξε το παιχνίδι και η ΑΕΚ πήρε το πολύτιμο τρίποντο του την στέλνει στην κορυφή.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ Β’: Χατζηεμμανουήλ, Μπούσης, Κορνέζος Γιαννούτσος, Ρουκουνάκης (46′ Χριστόπουλος Ευθ.), Μπάμπης, Γερολέμου, Παρράς (85′ Κατσίκας), Ιατρούδης, Γιούσης (85′ Αρβανίτης), Γκαρσία (64′ Αμούρ)

Αστέρας Βλαχιώτη: Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Μαϊσουράτζε, Λάμτσε, Ζαΐμι, Παπουλής, Λεωνιδόπουλος, Τσίπρας, Σοκολάροφ, Σόνι (28′ Ρόδης)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ