Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανταγωνιστική η Κηφισιά – Στους “8” η ΑΕΚ (1-1)

Την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, που ήρθε ισόπαλη απέναντι στην Κηφισιά με σκορ 1-1.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Κηφισιά στην Καισαριανή για τον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά το 4-0 του ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με το σκορ στο 1-1, σε ένας ματς τυπικής διαδικασίας.

Οι γηπεδούχοι αυτή την φορά εμφανίστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω, μιας και το ευρύ σκορ του πρώτου παιχνιδιού δεν τους άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια και ελπίδες πρόκρισης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση προσπαθώντας να βρουν τα πατήματα τους, σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήθελε μεγάλη προσοχή για τους παίκτες. Επομένως, η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 9′. Η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας, με τον Κρητικό να μην καταφέρνει να πλασάρει. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα, με το σουτ του Γέβτιτς στο 11′ και του Ανσαριφάρντ στο 12′, αλλά ήταν άστοχα και τα δύο.

Επόμενη μεγάλη στιγμή για την Ένωση στο 18′, με τον Αγγελόπουλο να λέει “όχι” στον Γέβτιτς. Ωστόσο, η Κηφισιά δεν τα παράτησε και συνέχισε να απειλεί με τους Κρητικό στο 19′ και Πρίτσα στο 23′ να μην μπορούν να σκοράρουν. Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΚ, έφτασε στο 30′. Μετά από συνεργασία των Γκαρσία – Γέβτιτς η μπάλα κατέληξε στον Ανσαριφάρντ. Όμως, ο Ιρανός δεν μπόρεσε με τακουνάκι να κερδίσει τον εντυπωσιακό Αντωνόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για να βρουν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Λε Ταλέκ στο 39′ και Τάνκοβιτς στο 42′ σούταραν, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Αντωνόπουλο. Καθώς, ο χρόνος για το τέλος του πρώτο ημιχρόνου έφτανε προς το τέλος, η ΑΕΚ βρήκε μια ακόμη ευκαιρία που δεν κατάφερε ο Τάνκοβιτς να μετατρέψει σε γκολ με την κεφαλιά του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Το σουτ του Λε Ταλέκ στο 55′ κόντραρε, ο Γκαρσία πήρε εκτός περιοχής το ριμπάουντ, κάνοντας εντυπωσιακά το 0-1 για την Ένωση. Στην συνέχεια οι δύο προσπάθειες του “φρέσκου” Καλλέργη στο 60′ και στο 63′, δεν ήταν αρκετές για να νικήσουν τον Τσιντώντα και να κάνουν το 1-1.Στο 73′ όμως η ομάδα της Κηφισιάς, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον εξαιρετικό ο Τέτει. Η “χρυσή” αλλαγή των γηπεδούχων πέρασε τον Λάτσι και τον Τσιντώτα για να κάνει το 1-1 σε κενή εστία.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν από εκεί και έπειτα να απειλούν την εστία του Αντωνόπουλου. Οι προσπάθειες όμως των Γέβτιτς στο 76′ και Τσούμπερ στο 78′ δεν ήταν καθόλου εύστοχες. Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο ήταν 90′. Ο Τέτει πέρασε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει. Η Ένωση κατάφερε να απειλήσει για τελευταία φορά τον Αντωνόπουλο στο 92′, με το σουτ του Ρότα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Στο υπόλοιπο του ματς λοιπόν, δεν υπήρξε κάποια άλλη σημαντική στιγμή για καμία από τις δύο πλευρές και η Ένωση πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-1, απέναντι στην ομάδα της Κηφισιάς.

Ενδεκάδες

Κηφισιά: Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβο, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (83′ Παυλάκης), Πρίτσας (66′ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58′ Καλλέργης), Καραγκούνης (58′ Καραγκούνης), Κρητικός (66′ Τέτει).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Μήτογλου (58′ Λάτσι), Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς (82′ Χατζισαφί), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67′ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ