Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΠΣΑΤ : Αθλήτρια της χρονιάς η Μαρία Σάκκαρη!

Το βραβείο της σημαντικότερης αθλήτριας της χρονιάς παρέλαβε η Μαρία Σάκκαρη για την σπουδαία σεζόν που πραγματοποίησε φτάνοντας  στο no.6 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA!

Το 2020 βρισκόταν στο no.22 , 365 μέρες μετά βρίσκεται στο no.6 και αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και στα επόμενα χρόνια. Ήταν η καλύτερη της σεζόν , έθεσε τον πήχη ψηλά και κατάφερε να φτάσει εκεί που δεν είχε φτάσει καμία Ελληνίδα στην ιστορία του τένις.

Η Μαρία το 2021 έφτασε σε 5 ημιτελικούς , δύο εκ των οποίων ήταν σε grand slam , US Open και Roland Garros αντίστοιχα και ακόμη ένας , ήταν η  εκκωφαντική 1η ελληνική παρουσία στους WTA Finals .Τέλος υπήρξε φιναλίστ στην Οστράβα όπου τελικά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την εξαιρετική Anett Kontaveit.

Έχοντας αυτά υπόψιν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου πολύ σωστά  απένειμε το παραπάνω βραβείο στην σημαντικότερη τενίστρια που έχει περάσει στην χώρα μας.

«Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους» είπε η ίδια κατά την απονομή του βραβείου.

Το Ελληνικό τένις τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία εξαιτίας των 2 σπουδαιότατων Eλλήνων αθλητών που διαπρέπουν παγκοσμίως και το μέλλον αυτού προβλέπεται ευοίωνο για τα επόμενα χρόνια που θα απολαμβάνουμε τόσο τον Στέφανο όσο και την Μαρία στα courts όλης της υφηλίου.

Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη κατηγορία για τους άνδρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που κατέκτησε το εν λόγω βραβείο για την μυθική του παρουσία στο NBA και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ