Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Euroleague: Αναβλήθηκαν τέσσερις αγώνες λόγω κορονοιού

Η διασπορά Κορωνοιού είναι μεγάλη στις τάξεις των ομάδων της Euroleague και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν 4 αγώνες για την 18η αγωνιστική , με τις ομάδες να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση 

Ο κορονοιος χτύπησε και την Euroleague και φέτος .Οι ομάδες ανακοινώνουν συνεχώς κρούσματα με αποτέλεσμα να καθιστά ανέφικτο την πραγματοποίηση αγώνων και αυτήν την εβδομάδα .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν 4 αγώνες την αγωνιστική αυτή.

Η Αρμάνι Μιλάνο ταλαιπωρήθηκε πιο νωρίς απο τις άλλες ομάδες αφού μετράει 11 κρούσματα , ενώ  έχει αναβληθεί η αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου  η οποία είχε οριστεί για την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και δεν αγωνίστηκε ούτε τις 2 προηγούμενες αγωνιστικές .

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει και αυτή 11 κρούσματα τα οποία ανακοινώνονται απο μέρα σε μερα και οφείλονται σε παίχτες κυρίως ,αλλά και στον προπονητή Πάμπλο Λάσο ο οποίος βρέθηκε απο τους πρώτους θετικος μαζί με ον Γάλλο γκάρντ  Τόμας Ερτέλ. Ήταν αναμενόμενο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τώρα είναι και επίσημο: Ο αγώνας της Ρεάλ με την Φενέρμπχτσε ( η οποία ανακοίνωσε κα αυτή κρούσματα 3 σήμερα) για την 18η αγωνιστική της EuroLeague που ήταν προγραμματισμένος για τις 29 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε.

Η Βιλερμπάν ήταν η επόμενη ομάδα που ξεκληρίστηκε απο τον ιό. Η ομάδα του Πάρκερ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (29.12) πως έχει στο ενεργητικό της 8 κρούσματα. Ο γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε πως οκτώ (8) μέλη της βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για τέσσερις αθλητές και τέσσερα μέλη του επιτελείου. Να θυμίσουμε πως θετικός διαγνώστηκε και ο Κώστας Αντεντοκούμπο πριν λίγες μέρες. Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή, ο αγώνας της Βιλερμπάν με την Μπάγερν για την 18η αγωνιστική αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα της γαλλικής ομάδας, η οποία δεν συμπληρώνει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 8 παικτών.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα (29.11) άλλα 3 κρούσματα Κορωνοιού μετά τον αγώνα κυπέλου κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας στο ΣΕΦ την Κυριακή  .Με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον μόλις 7 υγιείς παίκτες, η EuroLeague πήρε την αναμενόμενη απόφαση και ανακοίνωσε την αναβολή του αυριανού (29/12) αγώνα τους με την ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός έμεινε πλέον με εφτά διαθέσιμους παίκτες, αφού έχει άλλους εφτά στο πρωτόκολλο κορονοϊού και ακόμα έναν (Κουίνσι Έισι) δηλωμένο ασθενή ενώ αναβλήθηκε και αγώνας της Δευτέρας για την Α΄1 κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας για την 12η αγωνιστική .

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του καταστατικού της διοργάνωσης, ένας αγώνας μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η ομάδα που ήταν αρχικώς υπεύθυνη για την αναβολή χάνει τον αγώνα στα χαρτιά ενώ για να αναβληθεί ένας αγώνας θα πρέπει να έχει  μια ομάδα 8 παίχτες και πάνω αλλιώς δεν μπορεί να γίνει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ