Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Premier League: Νέα γκέλα της Τσέλσι

Το τρίτο της στραβοπάτημα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια είχε χθες η Τσέλσι η οποία παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στη φιλόδοξη Μπράιτον χθες βράδυ (29/12) στο Στάμφορντ Μπριτζ για την 20ή αγωνιστική της Premier League.

 

Ο Δεκέμβρης δεν αποδείχθηκε ο μήνας της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι, αφού οι «μπλε» είχαν σε αυτό το διάστημα απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα στο πρωτάθλημα της Premier League, αποτελέσματα που την απομάκρυναν στο -8 από την κορυφή στην οποία έχει στρογγυλοκαθίσει η Μάντσεστερ Σίτι.  

Τελευταίο στραβοπάτημα της ομάδας του Τόμας Τούχελ η χθεσινοβραδινή ισοπαλία με 1-1, η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας. Η Μπράιτον αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι για τους γηπεδούχους και θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με τη νίκη από το Λονδίνο αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι στις τελικές που επιχείρησαν.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την Τσέλσι στο πρώτο να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες και να καταφέρνει να προηγηθεί με τον συνήθη ύποπτο Λουκάκου στο 28′ με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Νωρίτερα ο Αθπικλικουέτα είχε σημαδέψει το αριστερό δοκάρι (17′) ενώ το σουτ του Μάουντ στο 25′ απομάκρυνε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Μπράιτον Σάντσες. Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38′ με πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Λαλάνα μέσα από την περιοχή που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μεντί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον πίεσε πολύ για την ισοφάριση και είχε αρκετές ευκαιρίες να την πετύχει αλλά Μόντερ στο 47′, Βισουμά στο 53′, Μοπέ στο 57′ και 60′ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που κατάφερε ο Γουέλμπεκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων επίσης με κεφαλιά, δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μπράιτον και κόβοντας παράλληλα δύο πολύτιμους βαθμούς από την Τσέλσι στη μάχη του τίτλου.

Η ισοπαλία που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιη με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύουν για άλλη μία φορά φέτος ότι δεν ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία μόνο για να μείνουν αλλά και για να κάνουν αρκετές ζημιές.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (46′ Τσαλόμπα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Χάντσον Οντόι (67′ Καντέ), Μάουντ, Πούλισικ, Λουκάκου

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσες, Λάμπτι (66′ Μβέπου), Φέλτμαν, Μπερν, Κουκουρέγια, Βισουμά, Λαλάνα, Μαρτς, Μόντερ (88′ Αλσατέ), Μακ Άλιστερ (80′ Γουέλμπεκ), Μοπέ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ