Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-2: Επικό παιχνίδι με κερδισμένη… την Μάντσεστερ Σίτι!

Παρότι η πανδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί, και το ποδόσφαιρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πλήττεται ολοένα και περισσότερο από τις εξελίξεις, η Πρέμιερ Λιγκ δεν απογοητεύει τους φίλους της. Το κυριακάτικο απόγευμα επιφύλασσε ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην δεύτερη, και τρίτη ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το μεγάλο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής διεξήχθη με ηχηρές απουσίες και για τις δύο ομάδες. Από τη μία, ο Τόμας Τούχελ σε μια γενναία απόφαση άφησε εκτός αποστολής τον Ρομέλου Λουκάκου, λόγω των πρότερων δηλώσεων του που δημιούργησαν τριγμούς στις τάξεις των “Μπλε”. Από την άλλη, η Λίβερπουλ έφτασε στο Λονδίνο χωρίς τον Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου της, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid19, ενώ θετικοί βρέθηκαν στα τελευταία τεστ και οι Άλισον, Μάτιπ και Φιρμίνο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στην πρώτη τους εμφάνιση για τη νέα χρονιά. Στα 15” του παιχνιδιού ο Μανέ είδε την κίτρινη κάρτα να βγαίνει από το τσεπάκι του Τέιλορ, που σύμφωνα με τα στατιστικά αποτέλεσε την πιο γρήγορη κίτρινη κάρτα στα ιστορικά της Πρέμιερ Λιγκ. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο 6′ για τη Λίβερπουλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Τσέλσι απάντησε με την τρομερή ευκαιρία του Πούλισικ, που έσωσε καταπληκτικά ο Κέλεχερ. Στο ένατο λεπτό ο Μανέ άνοιξε τον λογαριασμό στο ματς, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά από τα τέλη Νοεμβρίου. Ο Σενεγαλέζος τιμώρησε το λάθος του Τσαλόμπα, και ψύχραιμα έγραψε το 0-1 για την ομάδα του, σταματώντας το αρνητικό προσωπικό του σερί των 9 αγώνων χωρίς γκολ. Αν και η κατοχή ήταν κυρίως υπέρ των γηπεδούχων, η Λίβερπουλ στη συνέχεια κατάφερε να κυκλοφορήσει με ηρεμία την μπάλα. Ο Σαλάχ δέχτηκε την πάσα από τον Αλεξάντερ Άρνολντ και σκόραρε ένα γκολ από πολύ δύσκολη γωνία, ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2. Αυτό ήταν το 16 γκολ του Αιγύπτιου στη σεζόν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Ο φρενήρης ρυθμός που επέβαλαν οι ποδοσφαιριστές διατηρήθηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 42′ ο Κόβασιτς έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Κροάτης υποδέχτηκε την μπάλα, ελέγχοντας πολύ καλά την τοποθέτηση και την ισορροπία του κορμιού του, και με ένα δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Κέλεχερ. Η Τσέλσι από εκεί και μετά έψαξε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της, πριν ο διαιτητής στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Έτσι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Πούλισικ εκτέλεσε στην κίνηση φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, μετά από ασσίστ του -πανταχού παρόντος- Καντέ, εκεί όπου ο Ιρλανδός τερματοφύλακας ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε.

Ο αγώνας συνέχισε να έχει τον ίδιο τρελό ρυθμό και στο β’ μέρος. Μεγάλο ματς, με πολύ καλές τοποθετήσεις από τους Καντέ και Μίλνερ αντίστοιχα για τις δύο ομάδες. Η Λίβερπουλ πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, είχε δύο μεγάλες φάσεις, με πρωταγωνιστή βέβαια τον κίπερ της Τσέλσι που προστάτεψε επάξια τα καρέ του. Η μπάλα ήταν πάνω-κάτω με λάθη εκατέρωθεν, όμως το σύνολο των παικτών χάρισε θέαμα υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους. Για την ιστορία, ήταν το πρώτο παιχνίδι ύστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια όπου στις εξέδρες υπήρχαν θέσεις όρθιων θεατών! Οι “Κόκκινοι” κράτησαν την υψηλή γραμμή άμυνας τους, που πολλές φορές λειτούργησε σαν “δίκοπο μαχαίρι” καθώς έδωσε την ευκαιρία στην Τσέλσι να βγάλει αρκετές μπαλιές στην πλάτη της. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας οι παίκτες του Τούχελ έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να πετύχουν ένα τρίτο γκολ, σε αντίθεση με αυτούς της Λίβερπουλ που φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις. Ωστόσο, το 2-2 του πρώτου ημιχρόνου, έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της φοβερής αναμέτρησης.

Το ματς “χάρμα ιδέσθαι”, όμως χωρίς νικητή του Στάμφορντ Μπριτζ, αφήνει την Μάντσεστερ Σίτι χωρίς ιδιαίτερο φόβο από τους κύριους διώκτες της. Αέρας τίτλου πνέει πια για τους “Πολίτες”, καθώς ακόμη και ο πιο ρομαντικός φίλος του ποδοσφαίρου θα αδυνατούσε να δει πως θα πετάξει βαθμούς στην τελική ευθεία του δεύτερου γύρου η καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας, Fabinho, Henderson, Milner (Naby Keita 69′), Mane (Curtis Jones 90′), Salah, Jota (Oxlade-Chamberlain 69′)

Chelsea: Mendy, Chalobah (Jorginho 70′), Thiago Silva, Rudiger, Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso, Mount, Havertz (Hudson Odoi 79′), Pulisic

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ