Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η λύτρωση ήρθε στο τέλος!

Toν αποδεκατισμένο ΠΑΣ λόγω του COVID-19 υποδέχθηκε σήμερα ο ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 17ς αγωνιστικής της Super league.

Αμφότερες οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς αφού το παιχνίδι έληξε με σκορ 1-1. Ο ΟΦΗ είχε τις φάσεις όμως όχι το γκολ, πάραυτα δεν κατέθεσε έως το τέλος τα όπλα και μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά ούτε την ήττα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο ΟΦΗ υπήρξε ο κυρίαρχος του πρώτου μέρους του αγώνα καθώς έπαιζε πιο επιθετικά αποφασισμένος να πάρει τη νίκη. Η πρώτη καλή τελική για τους γηπεδούχους έγινε με τον Λάμπρου στο 4′ ο οποίος ταχύτατος σούταρε από την περιοχή, απέκρουσε όμως εξαιρετικά ο Σούλης.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα υπήρξε καλύτερος παίκτης του αγώνα στο α΄ ημίχρονο ο Σούλης αφού οι γηπεδούχοι δεν άφηναν περιθώρια στον «Άγιαξ της Ηπείρου» να επιτεθεί και απέκρουσε άριστα πολλές επιθέσεις και καλές τελικές του ΟΦΗ. Οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν με τρομερό ρυθμό όμως φάνηκε ότι η μπάλα δεν ήταν και τόσο με το μέρος τους. Δεύτερη χαμένη ευκαιρία για τους Κρητικούς έγινε ξανά με τον Λάμπρου όπου σούταρε από τη γραμμή του τέρματος και ο γκολκίπερ του Πας πρόλαβε ξανά, να αποκρούσει.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να απειλεί και να πατάει συχνά την περιοχή του  ΠΑΣ. Στο 23′ ο Νέιρα με τρίμπλα και ταχύτητα πέρασε από όλους τους αντιπάλους, σούταρε όμορφα και η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι. Η προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» συνεχίστηκε μαζί με την ατυχία τους να μη βρίσκει η μπάλα τα δίχτυα. Στο 35′ ο Τσιλιανίδης σούταρε ωραία λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, η μπάλα όμως κόντραρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά στο 40′ ο Φαν Ντάιεν έφτασε πού κοντά, σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σούλης ξανά ταχύτατος πρόλαβε να διώξει με γροθιές. Επιπλέον μέσα στις χαμένες ευκαιρίες των Κρητικών, καταλογίζονται και τα φάουλ με εκτελεστή τον Λάμπρου. Λίγο πριν τη λήξη του α΄ μέρους ο Μεγιάδο σούταρε στον Νέιρα εκείνος εκτέλεσε και η μπάλα βγήκε και πάλι άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι φουριόζοι στο ματς και ο Νέιρα έκανε επίθεση με το «καλησπέρα». Σούταρε από το κέντρο δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ( 49′ ). Τις πολλαπλές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και ο Περέα άνοιξε το σκορ στο 54′ . Συγκεκριμένα Ο Περέα έφυγε στην αντεπίθεση ταχύτατα, πήρε το χώρο από τον Πασαλίδη και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Βάτερμαν.

Στο 62′ ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ πήρε την κεφαλιά ο Τοράλ αλλά η μπάλα κατέληξε δοκάρι όπως και η αμέσως επόμενη επίθεση με τον Ντουρμισάι όπου η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΣ με διπλή ζώνη άμυνας θέλησε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του κόντρα στον ΟΦΗ που έμεινε απτόητος μέχρι και το τέλος του ματς. Τη λύτρωση έδωσε στους γηπεδούχους στο τέλος ο Ναμπί ο οποίος ισοφάρισε στον 93′ και «γλίτωσε» την ομάδα του από μία τρίτη ήττα και μάλιστα έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση.

 

Συνθέσεις:

OΦΗ:  Βάντερμαν, Πασαλίδης, Λάμπρου, Νέιρα ( Τοράλ 61′ ), Φαν Ντάιεν ( Ντουρμισάι 61′ ), Βούρος, Γκαγιέγος ( Καστάνιος 74′), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης ( Ντε Γκούσμαν61′ ), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο ( Ναμπί 89′)

Πας Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκες, Μέντες, Μπρένερ ( Στάνκο 46′ ), Περέα ( Τριάδης 90′), Μιλτσεάνου ( Μίνα71′ )

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ