Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Για το καθήκον απέναντι στο Κόσοβο

Το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης η Εθνική ομάδα των Ανδρών στο Χάντμπολ θα φιλοξενήσει το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος . Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15:00 με μετάδοση από την ΕΡΤ3 ενώ η είσοδος των φιλάθλων στο Κλειστό Γυμναστήριο « Δύο Αοράκια » θα είναι ελεύθερη .

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον 1ο όμιλο μαζί με Τουρκία και Βέλγιο. Η Ελλάδα έχει νικήσει τα προηγούμενα τρία παιχνίδια με το τελευταίο να ήταν επί του Κοσόβου με 20-21 στην Πριστίνα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Η Ελλάδα κρατά την πρόκριση στην επόμενη φάση στα χέρια της καθώς είναι πρώτη στον όμιλο με έξι (6) βαθμούς, ακολουθεί η Τουρκία με τέσσερις (4) και από έναν (1) βαθμό μοιράζονται Βέλγιο και Κόσοβο .

Από Ελληνικής πλευράς ο Nίκος Λιάπης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την 4η συνεχόμενη νίκη που θα φέρει την Ελλάδα ακόμα ποιο κοντά στην πρόκριση: « Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση με την επιστροφή των πέντε συναθλητών μας και θέλουμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να πάρουμε τους δύο βαθμούς για να “κλειδώσουμε” την πρόκριση και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών » .

Σε περίπτωση νίκης επί του Κοσόβου και σε συνδυασμό με νίκη της Τουρκίας επί του Βελγίου η Ελλάδα αυτομάτως θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση ανεξαρτήτως των επόμενων δύο (2) αγωνιστικών .

Ο αρχηγός του Κοσόβου και σκόρερ δώδεκα (12) τερμάτων ,Βαλόν Ντεντάϊ δήλωσε : « Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή και θα παλέψουμε απέναντι στην Ελλάδα για να επανορθώσουμε μετά την ήττα στο Κόσοβο ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ