Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική Χάντμπολ!

Για την 4η αγωνιστική των Προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 η Εθνική μας ομάδα Χάντμπολ των Ανδρών πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Κοσόβου στο Ηράκλειο με 26-25 και πήρε μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση.

 

Η «Γαλανόλευκη» πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και πανηγυρίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των προκριματικών όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 5-1 στο 7’ με αιχμή του δόρατος επιθετικά τον Καλόμοιρο. Οι αντίπαλοί μας αντέδρασαν και μείωσαν στο γκολ (6-5 στο 12’). Οι Κοσοβάροι ανέτρεψαν το 8-5 με το οποίο προηγήθηκαν οι διεθνείς μας ισοφαρίζοντας σε 8-8 στο 22’. Η  Εθνική μας όμως με ένα σερί 4-0 στη συνέχεια έκανε το 12-8 στο 27’. Σκορ ημιχρόνου 14-9 με τον Έλληνα πίβοτ Παναγιώτη Καραμπουρνώτη να σκοράρει στην τελευταία μας επίθεση 5’’ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν οι Έλληνες παίκτες απέφευγαν κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση που έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να πετύχουν μερικά εύκολα τέρματα.

Στο ξεκίνημα του Β’ μέρους η διαφορά άνοιξε στο +10 (19-9 στο 38’) με 5 νέα αναπάντητα ελληνικά γκολ. Οι διεθνείς μας είχαν σωστές επιθετικές επιλογές ενώ και ο τερματοφύλακας Πέτρος Μπουκοβίνας πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις σε αυτό το διάστημα. Η συνέχεια όμως ήταν καρμπόν με το αντίστοιχο παιχνίδι στη Πρίστινα την περασμένη Τετάρτη (5/1). Με σερί 2-7 οι Κοσοβάροι μείωσαν σε 21-16 στο 45’. Με την περιφερειακή μας άμυνα να έχει χαλαρώσει το Κόσοβο διατηρούσε τη διαφορά στα 4-5 γκολ, ενώ πλησίασε ακόμη περισσότερο, στο -2 (23-21 στο 51’) και στο γκολ (23-22 στο 54’). Το τελευταίο 5λεπτο είχε δραματικό χαρακτήρα με τον Νίκο Κρητικό να αναδεικνύεται σε MVP του αγώνα με ένα πανέμορφο τέρμα που πέτυχε από τα 10 μέτρα 1’30’’ πριν τη λήξη του αγώνα και με ένα κλέψιμο στη επόμενη επίθεση του Κοσόβου. Τελικό σκορ 26-25, μια πολύ σημαντική νίκη για την Εθνική μας που της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Οι Έλληνες παίκτες έκαναν τα εύκολα δύσκολα αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα διατηρούσαν σημαντική διαφορά, δείχνοντας παράλληλα πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Τα νεκρά διαστήματα όμως και ειδικά η όχι και όσο σκληρή θα έπρεπε άμυνα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, έδωσαν το δικαίωμα στο Κόσοβο να διεκδικεί το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εν τέλει η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα και με δύο συνεχόμενες νίκες εκτός και εντός έδρας, αμφότερες με έναν γκολ διαφορά, απέναντι στο Κόσοβο σε διάστημα τεσσάρων ημερών, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ελλάδα – Κόσοβο 26-25 (ημίχρονο 14-9)
Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου, Κανδύλας 1, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 4, Αραμπατζής 4.
Κόσοβο (Κερίμι): Μπαλκινόβτσι, Τζούπα, Ντεντάι 6, Ντ. Τχαιρουκάι 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κούνι 5, Φεστίμ, Ντρ. Ταχιρουκάι 3, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 1, Μουκόλι, ΓΚιούκα 3, Ζένα, Ζογκάι 2.
Διαιτητές: Γερλέτσκι – Λαμπούν (Πολωνία). Δίλεπτα: 6-5. Πέναλτι: 3/4-3/4

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ