Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στην Ουκρανία το τριφύλλι με δίψα για διάκριση

Έπειτα από απουσία έντεκα χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην παγωμένη και χιονισμένη Ουκρανία όπου θα δώσει τον πρώτο αγώνα για την φάση των «16» του Challenge Cup . Αντίπαλος της Ελληνικής ομάδας είναι η Ποντολιάνι ένας σύλλογος με μικρή ιστορία καθώς ιδρύθηκε το 2017 και την σεζόν 2020-21 εμφανίστηκε στην 1η κατηγορία του Ουκρανικού πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 2η θέση ενώ έφτασε ως τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Για τον Ελληνικό σύλλογο η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκίνησε από την φάση των «32» της τρίτης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης όταν αντιμετώπισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ νικώντας και στα δύο παιχνίδια. Οι 19 φορές πρωταθλητές Ελλάδος βρισκόντουσαν από την σεζόν 2010-11 στο ευρωπαϊκό απουσιολόγιο.

Αντιθέτως, φέτος οι Ουκρανοί άρχισαν από τον προκριματικό γύρο όπου απέκλεισαν την Σλοβακική, Μπρατισλάβα . Συνέχισαν στους «32» όταν και νίκησαν με 3-1 σετ και στα δύο παιχνίδια την Ουγγαρική, Πενζουκιούρ. Η Ποντολιάνι πέρυσι στην πρώτη της παρουσία σε διασυλλογικές διοργανώσεις δεν τα πήγε και άσχημα καθώς έπαιξε στο Challenge Cup όπου έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση χάνοντας από την Τσέχικη, Λβι Πράγα .

Epicentr-Podolyany

Αναφορικά με τον αγώνα ο παίχτης του Παναθηναϊκού, Λούκας Ρανγκέλ δήλωσε στην διοργανώτρια αρχή : «Έχουμε προετοιμαστεί για αύριο όσο καλύτερα μπορούσαμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα ώστε στο εντός έδρας ματς να πάρουμε την πρόκριση».

Σχετικά με την κατάσταση των ομάδων στο εγχώριο πρωτάθλημα και οι δύο είναι οδηγοί . Ο μεν Παναθηναϊκός είναι πρώτος έπειτα από οχτώ αγωνιστικές. Το ίδιο και η Ποντολιάνι που είναι αήττητη καθώς σε δεκατέσσερις αγώνες έχει ισάριθμες νίκες με 42 σετ υπέρ και μόλις 6 κατά .

O αγώνας  μεταξύ Ποντολιάνι και Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 με μετάδοση μέσω live-steaming από το youtube στο link : https://www.youtube.com/watch?v=FhVUDdi6Xhg

Έπειτα ο επαναληπτικός θα γίνει την Τρίτη 18 Μαϊου στην Αθήνα και όποια ομάδα προκριθεί στην προημιτελική φάση θα παίξει με την Σλοβακική, Σπάρτακ Μιάβα ή την Ισπανική Τερουέλ .

Στα εξωαγωνιστικά υπάρχουν ενδιαφέρονται στοιχεία καθώς ο προπονητής της Ουκρανικής ομάδας ,Mariusz Sordyl κατά το παρελθόν έχει προπονήσει δύο αθλητές που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα .Ο ένας παίχτης με τον οποίο συνεργάστηκε ο Πολωνός προπονητής αλλά πλέον θα τον έχει ως αντίπαλο στον αυριανό αγώνα είναι ο Άλεξ Γιάκοπσεν του Παναθηναϊκού . Ο Δανός παίχτης βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού από το 2018 ενώ με τον τεχνικό της Ουκρανικής ομάδας βρέθηκαν μαζί την σεζόν 2010-11 για λογαριασμό του Πολωνικού συλλόγου, Ιντικπόλ . Η ομάδα τερμάτισε εκείνη την χρονιά στην 8η θέση του πρωταθλήματος.

Ο άλλος αθλητής είναι ο Θάνος Τερζής που φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ και συνεργάστηκε με τον Πολωνό προπονητή την σεζόν 2011-12. Τότε οι δυο τους ήταν στην Ρουμανική, Ρεμάτ Ζαλάου με την οποία κατέκτησαν Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ρουμανίας.

Mariusz Sordyl / O προπονητής της Ουκρανικής ομάδας

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ