Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στους αγώνες με νίκη για τον ΠΑΟΚ

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Super League 1, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό του οποίου και επιβλήθηκε με 2-0 με σκόρερς τους Κούρτιτς και Ζαμπά.

 

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του παιχνίδι μέσα στο 2022 καθώς πέτυχε τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναιτωλικό.

Η αποχή από αγώνες αλλά και προπονήσεις ήταν εμφανής στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού στις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά στο 9’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Σφιντέρσκι ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού Μελίσσα. Ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ όμως Κούρτιτς νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Κάτι που έγινε 20 λεπτά αργότερα όταν ο διαιτητής καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ των «ασπρόμαυρων» με τον Σλοβένο μέσο που ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση να είναι αυτή τη φορά εύστοχος και να γράφει το 1-0. Στο 33’ ο Μελίσσας έκανε εκπληκτική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο μέσα από την περιοχή, με το 1-0 να παραμένει μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πιο ορεξάτες και έχοντας εμφανώς βρει τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο μετά την έλλειψη παιχνιδιών. Πρώτος απείλησε ο Παναιτωλικός που είχε δοκάρι στο 52’ με τον Βέργο ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Στην επόμενη φάση ο Μουργκ έφτασε επίσης μέχρι την αντίπαλη μικρή περιοχή αλλά εκεί τον σταμάτησε ο πολύ θετικός Μελίσσας. Οι παίκτες του Λουτσέσκου στη συνέχεια κέρδισαν και άλλα μέτρα στο γήπεδο, είχαν την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να φτάνουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Αξιοσημείωτες μετά το 70’ οι επανεμφανίσεις με τα ασπρόμαυρα των Ζαμπά και Τσόλακ που πέρασαν ως αλλαγές στο παιχνίδι και στους οποίους έδωσε χρόνο συμμετοχής ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 82’ να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Λύρατζης πρόλαβε τον Βέργο πριν πλασάρει στην άδεια εστία μετά από ωραία κούρσα και γύρισμα από δεξιά του Καρέλη. Ο Ζαμπά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-0 με ωραίο πλασαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από προσπάθεια του Τσόλακ και τελική πάσα του Σίντκλεϊ, κλειδώνοντας το τρίποντο για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά με αυτή τη νίκη πλησίασε εκείνον του Νότου στους 2 βαθμούς, με την αναβληθείσα μεταξύ τους αναμέτρηση να περιμένει την ημερομηνία και ώρα ορισμού της.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (Βιεϊρίνια 62’), Τσιγγάρας (Σβαμπ 70’), Κούρτιτς, Μουργκ (Ζαμπά 70’), Μιτρίτσα (Σίντκλεϊ 77’), Αουγκούστο, Σφιντέρσκι (Τσόλακ 77’).
Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (Μπελεβώνης 85’), Φλόρες, Ντουάρτε (Μάρτενσον 75’), Μπαρμπόσα (Μορσάι 85’), Μεντόσα (Καρέλης 75’), Βέργος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ