Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Έρχονται πεινασμένοι οι Βέλγοι για νίκη

Μπορεί η Εθνική Ελλάδος των Ανδρών στο Χάντμπολ να έχει προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2023) μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες ως πρώτη στον όμιλο αλλά το δεύτερο εισιτήριο παραμένει στον αέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου και 19:15 με μετάδοση από την ΕΡΤ3 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια» η Εθνική Ελλάδος θα φιλοξενήσει το Βέλγιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η γαλανόλευκη αποστολή έχει κερδίσει τους Βέλγους εκτός έδρας για την 1η αγωνιστική με 27-29 .

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την πρώτη τους νίκη στον όμιλο απέναντι στην Τουρκία με 37-28 .Το ίδιο και η Ελλάδα που κέρδισε εντός έδρας το Κόσοβο με 26-25 .

Η Βαθμολογία του 1ου ομίλου :

  1. Ελλάδα : 8 Βαθμούς
  2. Τουρκία: 4 Βαθμούς
  3. Βέλγιο : 3 Βαθμούς
  4. Κόσοβο : 3 Βαθμούς

H αναμέτρηση είναι σημαντική και για τις τέσσερις ομάδες . Η Ελλάδα έχει προκριθεί και μαθηματικά αλλά θέλει την νίκη για το ranking έτσι ώστε να έχει ευνοϊκότερες κληρώσεις στις επερχόμενες διοργανώσεις. Αντιθέτως το Βέλγιο παραμένει στην μάχη για το δεύτερο εισιτήριο μετά και την ήττα της Τουρκίας από το Κόσοβο . Ως αποτέλεσμα τρεις ομάδες είναι στην μάχη για το δεύτερο εισιτήριο ευελπιστώντας και σε ήττα της Ελλάδος .

Ιστορικά η Ελλάδα έχει μια καλή παράδοση απέναντι στους Βέλγους καθώς σε εννέα επίσημες αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες . Η πρώτη συνάντηση των δύο Εθνικών ομάδων ήταν στις 19/1/2000 στο πλαίσιο προκριματικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (2001) και η Ελληνική αποστολή κέρδισε 26-21.

Αντιθέτως οι Βέλγοι έχουν νικήσει τρεις φόρες με την τελευταία να ήταν στις 4/1/2018 με 33-28 ενώ μια αναμέτρηση έχει λήξει 30-30 .

Οι 16 αθλητές που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Ζαραβίνας αποτελείται από τους :Τερλέτσκι, Κωστακίδης, Τζωρτζίνης, Λιάπης, Μάλλιος, Ηλιόπουλος, Πασσιάς, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Παπάζογλου Κανδύλας, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Μπόσκος, Αραμπατζής.

Αναφορικά με την αναμέτρηση ο Παντελής Κωστακίδης που αγωνίζεται με την φανέλα του Φίλιππου Βέροιας δήλωσε: « Είναι ένα ματς νοοτροπίας, απέναντι σ’ έναν μαχητικό αντίπαλο, μέσα στην έδρα μας. Γνωρίζει ο καθένας μας τη δουλειά που έχει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Στοχεύουμε στο απόλυτο των νικών και θα το επιδιώξουμε με κάθε τρόπο. »

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ