Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ηλίας Καρακώστας: «Στο αυριανό ματς τον πρώτο λόγο έχει η Νίκη Βόλου»

Πέρασαν σχεδόν 34 χρόνια από το πιο ιστορικό αποτέλεσμα της Νίκης Βόλου (0-0) για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο επιτεύχθηκε απέναντι στην εκπληκτική ΑΕΛ και Πρωταθλήτρια στη χώρα μας της σεζόν 1987-88.

 

Μία ομάδα με παίκτες όπως ο αείμνηστος Μητσιμπόνας, ο Βαλαώρας, ο Γκαλίτσιος, ο Μιχαήλ, ο Αλεξούλης, ο Βουτυρίτσας, ο Ζιώγας, ο Καραπιάλης, ο Κυριλλίδης, ο Κολομητρούσης, ο Τσιώλης και ο Καραπιάλης.  Απέναντι τους οι Οικονόμου, Πλάμος, Πετρίκης, Χατζηγεωργίου, Αλεξίου, Μαργαριτόπουλος, Τσιφόγλου, Γάτος, Χαραλαμπίδης, Γουραλές και Καρακώστας.

 

 

Λίγες ώρες πριν την αυριανή αναμέτρηση για του Σούπερ Λιγκ 2 (16/01, 17:00), μεταξύ Λάρισας και Νίκη Βόλου, ο σπουδαίος παλαίμαχος άσος κι άλλοτε αρχηγός της Νίκης, Ηλίας Καρακώστας, μίλησε στον «Αθλητικό Κόσμο» για τις αναμνήσεις του από την ιστορική αναμέτρηση των δύο συλλόγων το 1988, αλλά και για το παρόν της βολιώτικης ομάδας.

Ως προπονητής στην ΑΠΕ Λαγκαδά στη Γ’ Εθνική
Ο Ηλίας Καρακώστας στο τεχνικό επιτελείο του Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλίας Καρακώστας είναι διευθυντής στο κέντρο αποκατάστασης & προπονητικής «FYSIO SPORT CENTER», έχει υπάρξει μέλος του τεχνικού επιτελείου σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ, όπως ο Ηρακλής και ο Άρης, αλλά συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις ακαδημίες της Άρσεναλ.

 

1) Κύπελλο Ελλάδας 21-8-1988. ΑΕΛ-Νίκη Βόλου 0-0. Το ντεμπούτο σου με τη Νίκη Βόλου πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα, με την ομάδα σου να παίρνει μία σπουδαία ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ποιες οι αναμνήσεις σου από αυτό τον αγώνα;

«Ήταν το πιο ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα μας, βάση αποτελέσματος, μιας και αντιμετωπίσαμε την πανίσχυρη ΑΕΛ ως Πρωταθλήτρια Ελλάδας και αυτό έκανε πιο δύσκολο για εμάς το παιχνίδι, ενώ ήταν και η χρονιά που είχαμε προβιβαστεί από την Γ’ στην Β’ Εθνική με μία άκρως Ελληνική ομάδα. Το Αλκαζάρ ήταν γεμάτο, με τον κόσμο της Νίκης Βόλου να δίνει το παρόν όπως πάντα και να βρίσκεται στο πλευρό μας. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας μας δικαιώνει, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη, γιατί πιέσαμε και διαβάσαμε τον αντίπαλο και σταθήκαμε εξαιρετικά σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι αυτό, γιατί ήταν το ντεμπούτο μου με τη φανέλα της Νίκης και ήταν πάνω στον τεράστιο Βασίλη Καραπιάλη».

2) Πως βλέπεις την φετινή πορεία της Νίκης Βόλου στη Σούπερ Λιγκ 2;

«Επειδή δει αρκετά παιχνίδια της Νίκης φέτος, πιστεύω πως θα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή και ένα αξιόλογο ρόστερ για την κατηγορία. 

3) Τι μπορούμε να περιμένουμε από το αυριανό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων;

«Το αυριανό ματς είναι ένα ντέρμπι και πιστεύω πως η Νίκη Βόλου θα πάρει το θετικό αποτέλεσμα, καθώς είναι πιο έτοιμη, σε καλύτερη κατάσταση και με μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που έχει διάφορα προβλήματα αυτόν τον καιρό, ενώ έχει αλλάξει 3-4 προπονητές και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή της».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ