Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ατρόμητος – ΑΕΚ (0-2): “Κιτρινόμαυρη” απόδραση από το Περιστέρι

Με Τζαβέλλα και Τσούμπερ να σκοράρουν η ΑΕΚ, κατάφερε να φύγει με την νίκη και το “διπλό” από το Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Super League.

Το φτωχό πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές αξιοσημείωτες στιγμές, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε με τον Τζαβέλλα να πάρει το προβάδισμα στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλύτερα με τον Τσούμπερ να βάζει ακόμη ένα γκολ, δίνοντας στην “Ένωση” διαφορά δύο τερμάτων και μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα πρώτα λεπτά του ματς, φάνηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που θέλησαν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν παιχνίδι. Ο Ατρόμητος, κέρδισε ένα φάουλ μόλις στο 3′, έξω από τη περιοχή του Χατζηεμμανουήλ. Η εκτέλεση του Μουνίθ ήταν εξαιρετική, αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα. Παρά την υπεροχή όμως των γηπεδούχων, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που σκόραρε πρώτη στην αναμέτρηση. Η σέντρα του Μάνταλου από στατική φάση στο 22′, έφτασε στον Γκαρσία, η προσπάθεια του αποκρούστηκε από τον Γιαννιώτη και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας έπιασε ένα δυνατό σουτ κάνοντας το 0-1.

Μετά το γκολ ο Ατρόμητος προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή της ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Κουλούρη στο 28′ να μην δυσκολεύει τον Χατζηεμμανουήλ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος έπεσε στην περιοχή με όλους τους παίκτες της “Ένωσης” να ζητούν πέναλτι και τον κ. Γκορτσίλα να συνεχίζει το ματς. Η επόμενη στιγμή της αναμέτρησης ήταν ένα σουτ του Καρτάλη στο 42′, το οποίο όμως δεν ενόχλησε καθόλου τον Χατζηεμμανουήλ. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, είχαμε την λήξη του φτωχού πρώτου ημιχρόνου, που όμως ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ από το 22′.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Ρότα έβγαλε στον Γκαρσία, εκείνος έτρεξε στον χώρο και βρήκε τον Τσούμπερ που από κοντά έκανε το 0-2 στο 50′ για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απειλήσουν ξανά με τον Τσούμπερ, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη. Στο 59′ ο Γκαρσία πάτησε ξανά στην περιοχή του Ατρομήτου, σούταρε, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν εκεί για να διώξει με δυσκολία. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΚ, όταν στο 65′ ο Μουνίθ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ρότα.

Η κεφαλιά του Ντένιτς στο 74′ μετά από κόρνερ, ήταν πολύ καλή, αλλά πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε αρκετά με μοναδικές τελικές το μακρινό σουτ του Αραούχο στο 89′ και του Γέβτιτς στο 94′. Έτσι η “Ένωση” εν τέλει έφυγε με ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα από το Περιστέρι.

Ενδεκάδες

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Χαρίσης (83′ Έρλινγκμαρκ), Ντένις, Καρτάλης (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ, Μπεντινέλι (78′ Κλωναρίδης), Κουλούρης

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (76′ Σιμόες), Λε Ταλέκ, Μάνταλος (54′ Γέβτις), Γκαρσία (63′ Μισελέν), Τσούμπερ (63′ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (76′ Αραούχο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ