Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Νέο ενδιαφέρον ή μια από τα ίδια;

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στις 19:30 (Novasports Prime) στην άδεια κατά τα φαινόμενα Τούμπα στο ντέρμπι κορυφής της 20ής αγωνιστικής της Super League 1.

 

Ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το αν θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου ώστε να μπορέσουν έστω 1000 άτομα, σύμφωνα και με την οδηγία της κυβέρνησης, να παρακολουθήσουν τον αγώνα δεν υπήρξε οπότε άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Με αυτό το δεδομένο και χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του θα προσπαθήσει ο «Δικέφαλος» να προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο νικηφόρο σερί των 6 τελευταίων αγωνιστικών και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους». Σε διαφορετική περίπτωση και ειδικότερα αν οι φιλοξενούμενοι αποδράσουν με το ροζ φύλλο θα ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα από τη 2η θέση. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αγωνιστικά και ψυχολογικά και όλοι στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο είναι έτοιμοι για μία ακόμη μεγάλη μάχη.

Μοναδικοί απόντες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου οι Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα που συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή το τελευταίο απόκτημα των Θεσσαλονικέων, ο Πορτογάλος Φιλίπε Σοάρες. Οι 21 παίκτες που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Μουργκ, Ζαμπά, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Τσόλακ.

Όσον αφορά την προϊστορία των ντέρμπι των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ σε Τούμπα, Σέρρες και Τρίκαλα, ο «Δικέφαλος» σε 65 αγώνες έχει 32 νίκες, ο Ολυμπιακός 17 ενώ 16 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Διαιτητής της πολύ σπουδαίας αυτής αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο με βοηθούς του τους συμπατριώτες του Ούγκο Ριμπέιρο και Πέδρο Μότα, ενώ 4ος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ