Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Νίκη με υπογραφή Λουτσέσκου και πολλή… mentality!

O ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για την 22η αγωνιστική της Super League φτάνοντας στην ανατροπή μετά το αρχικό προβάδισμα των «πρασίνων».

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο και προηγήθηκε στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα μόλις στο 4’ με βολίδα του Παλάσιος μέσα από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Ντόουγκλας στο 10’ αλλά τον πρόλαβαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Κεφαλιά του Τσόλακ από πολύ κοντά και με τον Μπρινιόλι εξουδετερωμένο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των «πρασίνων» στο 26’. Ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο 27’ σε κεφαλιά του Σάντσεθ κρατώντας το 0-1. Εντυπωσιακό ανάποδο του Τσόλακ στο 45+1’ πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Παναθηναϊκού.

Μονόπλευρο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει κλείσει στα καρέ του τον Παναθηναϊκό ψάχνοντας την ισοφάριση και τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να επιδίδονται σε συνεχείς καθυστερήσεις. Σουτ του Ντόουγκλας στο 49’ μπλόκαρε ο Μπρινιόλι, ενώ πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 58’ έφυγε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Τελικά η διαρκής πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς με τον Ίνγκασον να πλασάρει εύστοχα και να ισοφαρίζει στο 76’ μετα από γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά. Ο Σέρβος εξτρέμ του «Δικεφάλου» δοκίμασε το αριστερό του πόδι στο 85’ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο Σάστρε με εκπληκτικο σουτ στο 88’  έκανε την ολική ανατροπή στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και να προσγειωθεί μέσα από τη γραμμή της εστίας γράφοντας το 2-1 για τους «ασπρόμαυρους». Τίποτα αξιόλογο μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να διευρύνει το αήττητο σερί του στους 9 αγώνες και να παίρνει μια σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (82΄Σβαμπ), Τσιγγάρας (64′ Μιτρίτσα), Ντόουγκλας, Μουργκ (46′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64′ Άκπομ). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Σίνκλεϊ, Κρέσπο, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Άκπομ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (68′ Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41′ Βιτάλ), Αϊτόρ (80′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80′ Καρλίτος), Ιωαννίδης (68′ Γκατσίνοβιτς).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ