Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων με διαφορετικό κίνητρο

Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα ματς με διαφορετικό κίνητρο για τις δύο πλευρές.

Ένα ντέρμπι αποδείξεων, που οι δύο ομάδες θέλουν για διαφορετικούς λόγους, αναμένεται να παρακολουθήσουμε απόψε (13/12 και ώρα 19:30) στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Οι “Ερυθρόλευκοι” παρά την δύσκολη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, διεκδικούν όλους τους στόχους. Βρίσκονται ήδη στους “4” του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ενώ έχουν φτάσει στο +9 την διαφορά από τον “Δικέφαλο του Βορρά”. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε το γεγονός, πως μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετωπίζει την Αταλάντα για το Europa League, κάτι που παίξει καθοριστικό ρόλο στις σημερινές του επιλογές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός βρίσκεται ο τραυματίας Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ επίσης εκτός αποστολής έμειναν οι Σισέ, Κουντέ και Ανδρούτσος.

Η αποστολή των “Ερυθρόλευκων”: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ο, Μπα, Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κίτσος, Κανέ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκούρου, Λόπες, Μασούρας, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, στο “Κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο οδυνηρός αποκλεισμός από το Κύπελλο και μάλιστα στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να φέρει εξελίξεις, για την συνέχεια του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας. Η ήττα της Τετάρτης, δεν ήταν ένας απλός αποκλεισμός για την Ένωση, αφού χάθηκαν όλοι οι στόχοι της φετινής σεζόν. Τώρα οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο -14 από τον Ολυμπιακό και χρειάζονται την σημερινή νίκη για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για να αυξήσουν την διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν.

Μαζί με όλα αυτά τα προβλήματα, ο Αργύρης Γιαννίκης έχει να διαχειριστεί και πολλές απουσίες. Θα αγωνιστεί στο Φάληρο χωρίς τους Γαλανόπουλο, Λάτσι, Μάνταλο, Στάνκοβιτς και Αραούχο, με τον τελευταίο να έχει υποστεί θλάση του οπίσθιου μηριαίου του δεξιού ποδιού και να έχει ξεκινήσει ήδη θεραπεία.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα κάνουν “ενεργοποίηση” στις 11:00 στα Σπάτα, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η αποστολή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ