Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ – Νόριτς 3-1: Οι “κόκκινοι” σίγησαν τα “καναρίνια” με ανατροπή!

Η Λίβερπουλ με βασικό τον για μια ακόμη φορά εξαιρετικό Κώστα Τσιμίκα, σημείωσε μια εμφατική νίκη με σκορ 3-1 επί της Νόριτς στο Άνφιλντ, για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ. Ιστορικό γκολ για τον Σαλάχ, και πρώτο τέρμα του Ντίαζ με τη φανέλα των “κόκκινων“.

H Λίβερπουλ παρατάχθηκε με 7 αλλαγές στο βασικό της σχήμα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στο Μιλάνο. Οι παίκτες του Κλοππ μπήκαν πολύ καλά στο ματς, πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους. Στο πρώτο μόλις πεντάλεπτο, ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Λίβερπουλ μετά από ένα ωραίο γέμισμα του Σαλάχ προς τον Τσιμίκα, όμως ο Έλληνας άσσος απέτυχε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Η Νόριτς προσπαθεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ωστόσο δυσκολεύεται αρκετά από το υψηλό πρέσινγκ που εφαρμόζει η Λίβερπουλ. Στο 15‘, τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ, από τα πόδια του Πούκι, που βρέθηκε απέναντι στον Άλισσον όμως πλάσαρε άσχημα. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει ψηλά για να ανακτά κάθε μπάλα, και στο 17‘ υπήρξε ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά από σουτ του Ντίαζ. Η Λίβερπουλ στη συνέχεια είχε τις φάσεις, και τον έλεγχο του παιχνιδιου, ψάχνοντας το τέρμα που θα την έβαζε στη θέση του οδηγού πριν το ημίχρονο. Η οργανωμένη άμυνα της Νόριτς, και ορισμένες ευκαιρίες που σπατάλησε η Λίβερπουλ, έστειλαν τελικά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα της λευκής ισοπαλίας.

Μόλις 3 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νόριτς κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Άλισσον και την Λίβερπουλ. Το σουτ του Ρασίτσα βρίσκει το πόδι του Μάτιπ, και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα των γηπεδούχων, παγώνοντας το Άνφιλντ. Αυτό ήταν μόλις το 7ο γκολ εκτός έδρας της Νόριτς, στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ κατόρθωσε άμεσα να καθαρίσει το μυαλό της, και προχώρησε σε λογικά οργανωμένες επιθέσεις, αναζητώντας με ζέση το γκολ της ισοφάρισης. Στο 64‘ μια καταπληκτική συνεργασία των Τσιμίκα και Μανέ, φέρνει τελικά το παιχνίδι στα ίσα. Μια ωραία κεφαλιά του Έλληνα αμυντικού έστειλε συστημένη την μπάλα στον Σενεγαλέζο, κι εκείνος έγραψε το 1-1 για την ομάδα του. Δύο λεπτά και τριανταπέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Λίβερπουλ για να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή του αγώνα. Στο 67‘ είναι που η κλάση του Σαλάχ έρχεται να κάνει τα δύσκολα έυκολα, και μετά από μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, ο “Φαραώ” κάνει το 2-1 για τους “κόκκινους“. (Το 150ο γκολ του Αιγύπτιου με τη φανέλα της Λίβερπουλ.) Στο 72‘ μια μαγική μπαλιά του Τιάγκο, οδήγησε την μπάλα στον Σαλάχ, όμως αυτή τη φορά ο Γκαν είχε την απάντηση. Στο 80‘ ο Χέντερσον, “έκοψε” στη μέση τη Νόριτς με μια φοβερή πάσα, και ο Ντίαζ αύξησε το σκορ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό του γκολ με τη Λίβερπουλ. Το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ στο Άνφιλντ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Τσιμίκας, Henderson, Keita (Origi 62′), Oxlade-Chamberlain (Thiago 62′), Mane, Diaz (Minamino 90′), Salah

Norwich City (Dean Smith): Gunn, Aarons, Hanley, Gibson, Williams, Normann (Lees-Melou 82′), McLean, Gilmour, Rashica (Lowe 86′), Pukki, Sargent (Placheta 76′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ