Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Volley League: Επιστροφή στις νίκες, με το ντέρμπι… «πράσινο»!

Οι δύο «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν σήμερα (19/2) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της volley league στο κλειστό γήπεδο του «Αγίου Θωμά».

Ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός επικράτησε με ευκολία επί του Ολυμπιακού με 3-1 επιστρέφοντας δυναμικά στις νίκες και παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο και περνώντας στην 2η θέση.

Το παιχνίδι:

Ορεξάτοι μπήκαν οι «πράσινοι» στο 1ο σετ κόντρα στον Ολυμπιακό κερδίζοντας το εύκολα  με διαφορά μάλιστα 11 πόντων με σκορ 25-14. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο μαχητικός θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την γκέλα από τους ΠΑΟΚ και Φοίνικα. Με τον Ρανγκέλ αλλά και τα πετυχημένα σερβίς του Πρωτοψάλτη ο ΠΑΟ παρουσιάστηκε ανώτερος από τους «ερυθρόλευκους» και επικράτησε στο πρώτο σετ.

Στο 2ο σετ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και να βγάλει καλύτερες άμυνες, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου φανερά ανεβασμένη και συγκεντρωμένη επικράτησε και στο 2ο σετ με λιγότερη διαφορά αυτή τη φορά 25-21 και παραμένοντας ιδιαίτερα μαχητική στο «ντέρμπι».

Οι Πειραιώτες γύρισαν το παιχνίδι στο 3ο σετ όπου ξεκίνησαν να απειλούν τον Παναθηναϊκό, συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο σετ όπου οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό. Εν συνεχεία ο κόουτς του ΠΑΟ ζήτησε time out για να μη χαθεί το σετ και το παιχνίδι ανάμεσα στους «αιώνιους» έγινε πραγματiκό ντέρμπι, πηγαίνοντας ισοπαλία ανά πόντο. Τελικά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στον ματς και πήραν το 3ο σετ με 26-24.

Περιπετειώδης ήταν το 4ο σετ και γεμάτο ένταση. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε ψυχολογία με το νικηφόρο τρίτο σετ που πήρε και έγινε πιο μαχητικός, στο ματς παίρνοντας τους πρώτους πόντους στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ.  Τα συνεχόμενα λάθη όμως στο σερβίς και στους κεντρικούς  των «ερυθρόλευκων», τους κόστισαν και πάλι τη νίκη απέναντι στο  «τριφύλλι» των οποίων το ρόστερ ήταν πιο φορμαρισμένο  και πήρε με διαφορά και το τέταρτο και τελευταίο σετ στο 25-19 συνολικά τη νίκη με 3-1.

 

Τα σετ:

1o: 25-14

2o: 25-21

3o: 24-26

4ο: 25-19

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ