Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Χ” στην Ισπανία και ανοιχτοί λογαριασμοί για την ρεβάνς στο Τορίνο (Video)

Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους έμειναν ισόπαλες στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Γιουβέντους καθώς μόλις στα 32 δευτερόλεπτα, έπειτα από βαθιά μεταβίβαση του Ντανίλο, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με φοβερή εκτέλεση έκανε το 0-1. Ο Σέρβος στράικερ κατάφερε να πετύχει το πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειωθεί από βασικό ποδοσφαιριστή στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση ενώ έγινε και ο 2ος νεότερος σκόρερ της ιστορίας της Γιουβέντους στην Ευρώπη πίσω από τον Ντελ Πιέρο. Στην συνέχεια, η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να αντεπιτεθεί. Στο 13′ οι Ισπανοί έκλεψαν ψηλά την μπάλα ο Πεδράθα πάσαρε στον Λο Σέλσο και αυτός σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 16′ φάνηκε απειλητικός και ο Ντανζούμα. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως το “Κίτρινο Υποβρύχιο” προσπαθούσε να επιτεθεί με οργανωμένες επιθέσεις και ορθολογικό τρόπο ενώ από την άλλη μεριά η Γιουβέντους προτίμησε μακρινές μεταβιβάσεις και κόντρα επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η “Βέκα Σινιόρα” έδειχνε να θέλει να κρατήσει παραπάνω μπάλα στα πόδια της και απείλησε για πρώτη φόρα στο 2ο ημίχρονο με τον Μοράτα στο 47′.Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι “ανέβαζαν στροφές” και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Καπού βρήκε τον ολομόναχο στην περιοχή της Γιουβέντους Παρέχο και αυτός με ωραίο τελειώμα έγραψε το 1-1 στο 66′. Από εκεί και μετά το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πολλές μονομαχίες, ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα ενώ αξίζει να αναφερθεί και ο τραυματισμός του ΜακΚένι από σκληρό τάκλιν του Εστουπινιάν. Η Γιουβέντους προσπάθησε να βρει γκολ νίκης με δυνατό σουτ του Βλάχοβιτς στο 85′ που εξουδετέρωσε ο Ρούλι, ενώ και η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς μέχρι το τέλος.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Allianz Arena του Τορίνο με την Γιουβέντους να έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω της σημερινής ισοπαλίας με όλα τα ενδεχόμενα όμως να είναι ανοιχτά.

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι – Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (78’ Εστουπινιάν) – Τσουκβουέζε (90’ Γιέρεμι Πίνο), Καπού, Ντάνι Παρέχο, Αλμπέρτο Μορένο (78’ Μάνου Τριγέρος) – Λο Σέλσο, Ντανζούμα (90’ Ντιά).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι – Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο (46’ Μπονούτσι) – Κουαδράδο, ΜακΚένι (81’ λ. τρ . Ζακάρια), Λοκατέλι (71’ Άρτουρ), Ραμπιό, Ντε Σίλιο (87’ λ. τρ. Πελεγκρίνι) – Κουαδράδο, Βλάχοβιτς, Μοράτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ