Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Tσέλσι-Λιλ 2-0: Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά οι Λονδρέζοι

Εύκολο βράδυ θα χαρακτήριζε κάνεις πως είχε η Τσέλσι αφού δεν φάνηκε να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, καταφέρνοντας να κερδίσει με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριζ.

Με 2-0 κατάφερε και επικράτησε η Τσέλσι την Λιλ στο Λονδίνο βάζοντας έτσι από νωρίς τα εφόδια για την πρόκριση της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λίγες αλλά καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Οι Λονδρέζοι μπήκαν καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο δείχνοντας έτσι τις προθέσεις τους από την αρχή με κύριο πρωταγωνιστή τον Χάβερτζ όπου στο 4′ πήρε μια ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η προσπάθεια του πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Δεύτερη προσπάθεια πάλι πρωταγωνιστής ο Γερμανός βρήκε χρόνο μέσα στην περιοχή ώστε να κάνει ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις προς την αριστερή γωνία. Ο Leo Jardim όμως κατάλαβε τις προθέσεις του και σταμάτησε την προσπάθεια με μια ωραία απόκρουση.

Τρίτη και φαρμακερή

Από την ωραία απόκρουση του τερματοφύλακα ήρθε και το κόρνερ και το Γκολ των μπλέ. Με εκτελεστή τον Ζίγιεζ ο Κάι Χάβερτζ σαν κρυφός φορ πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά για το 1-0.

Από εκεί και πέρα υπήρξε διάθεση για καλό ποδόσφαιρο αλλά όχι κάτι να αξίζει να αναφορά.

Πεσμένος ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Η Τσέλσι έδωσε χώρους στην Λιλ κρατώντας δυνάμεις και κουράζοντάς τους Γάλλους. Με τους χώρους που έδωσε οι μπλε κατάφεραν και βγήκαν σε αντεπίθεση στο 59′ ο Χάβερτς πάλι κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή. Η προσπάθεια πάει προς την εστία, αλλά περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καντέ κέρασε Πούλισιτς ήπιε

Με μια τρομερή κούρσα του Γάλλου  μέσου μη δίνοντας περιθώριο στους αμυντικούς της Λιλ να τον σταματήσουν έδωσε μια τρομερή κάθετη πάσα στον Πούλισιτς και εκείνος με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού ήρθε με την Λιλ να κρατά μπάλα αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα τον Μεντύ.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ