Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στην Τουρκία με γνώση και πίστη ο Παναθηναϊκός

Απέναντι στην έμπειρη και καλύτερη Χάλκμπανκ θα αγωνιστεί το τριφύλλι για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ, την Τετάρτη (23/2) και ώρα 16:30 με μετάδοση από την Cosmote Sport 9.

Tην δυνατότητα να αγωνιστεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό βόλεϊ ανδρών έπειτα από δεκατρία χρόνια έχει ο Παναθηναϊκός ο οποίος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωτοπόρου του Τουρκικού πρωταθλήματος Χάλκμπανκ , κάτοχο εννέα (9) πρωταθλημάτων, επτά (7) Κυπέλλων και τεσσάρων (4) Σούπερ Καπ Τουρκίας. Επιπλέον, η Χάλκμπανκ έχει κερδίσει και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (CEV CUP) το 2013 ενώ από την σεζόν 2011-12 είναι παρών στα ευρωπαϊκά σαλόνια .

Η γειτονική ομάδα κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης με 3-0 σετ απέναντι στην Tal Tech από την Εσθονία ενώ ο Παναθηναϊκός αν και κέρδισε το πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ισπανική, Τερουέλ. 

Σχετικά με την φετινή ευρωπαϊκή πορεία των ομάδων, η Χάλκμπανκ ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο και έφτασε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό νικώντας και τα οχτώ (8) παιχνίδια. Αντιθέτως, η Ελληνική ομάδα άρχισε τις υποχρεώσεις από την φάση των 32 και σημείωσε έως τον ημιτελικό πέντε (5) νίκες και μία (1) ήττα.

Halkbank

Αναφορικά με την σημερινή αναμέτρηση ο αθλητής του Παναθηναϊκου, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε στο pao1908.com: «Είναι τιμητικό και για την ομάδα μας αλλά και για μας τους αθλητές να παίζουμε ματς τέτοιου υψηλού επιπέδου. Η Χαλκμπανκ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλό υλικό αλλά θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε πολύ καλό υλικό.»

Στο εγχώριο πρωτάθλημα η Τουρκική ομάδα παραμείνει αήττητη καθώς σε είκοσι (20) αναμετρήσεις μέτρα ισάριθμες νίκες. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ και βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος με 33 βαθμούς την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με τέσσερις (4) βαθμούς παραπάνω.

Για την Χάλκμπανκ η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα είναι η δεύτερη για φέτος απέναντι σε Ελληνική ομάδα καθώς στις αρχές την σεζόν 2021-22 συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα μαζί με την Σέρβικη, Ραντίντσκι και την Κηφισιά από την Ελλάδα. Η Χάλκμπανκ εν τέλει κατέκτησε για δεύτερη φορά το τρόπαιο νικώντας και την Κηφισιά με 3-0 σετ .

Ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκου και Χάλκμπανκ για την ημιτελική φάση της τρίτης σε κύρος διασυλλογικής διοργανώσης βόλεϊ ανδρών (Τσαλεντζ Καπ) θα διεξαχθεί στην Ελλάδα την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 20:00 . Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση θα συναντήσει στον τελικό μία εκ των Narbonne από την Γαλλία ή την Ljubljana από την Σλοβενία.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ