Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0: Ερυθρόλευκη νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο και +13

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια και ένταση, «καθάρισε» τον ΟΦΗ και αύξησε τη διαφορά στους 13 βαθμούς, δείχνοντας για μία ακόμα φορά ποιος είναι το αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 25η αγωνιστική της Super League, ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε φρεσκάδα, επτά νέα πρόσωπα στην εντεκάδα και έβγαλε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 19′, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 89′ με το αυτογκόλ του Φιορίν Ντουρμισάι.

Ο Ολυμπιακός είχε 12 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και 22 συνολικά στην αναμέτρηση, με τις δεκατρείς εξ αυτών στο στόχο έναντι μόλις τριών του ΟΦΗ (καμία στην εστία), έχοντας 12-4 κόρνερ και 60%-40% κατοχή μπάλας στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα, σκοράροντας το 3ο του γκολ με τα ερυθρόλευκα (στην 11η συμμετοχή του), όπως και ο Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλίες, ζήτησε μπάλα και το παιχνίδι της ομάδας πέρασε, κυρίως, από τα δικά του πόδια.

Θετικότατο ντεμπούτο ως βασικός στη Super League πραγματοποίησε ο Φώτης Κίτσος, ο οποίος ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά «ανεβάσματα» στην αντίπαλη περιοχή, βγάζοντας ξανά και τσαγανό και ποδοσφαιρικό θράσος στο παιχνίδι του. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε δύο φορές (11′, 65′), αλλά και τα δύο γκολ δεν μέτρησαν για χέρι (στη δεύτερη περίπτωση του Μασούρα) μέσω VAR.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 2-0

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Τα γκολ: 19′ Ροντρίγκες, 89′ αυτογκόλ Ντουρμισάι

Διαιτητής: Άντρεας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες: 45′ Τσιλιανίδης, 84′ Πασαλίδης

Κόκκινη κάρτα: 70′ Γιαννούλης

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Ουσεϊνού Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (73′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (90’+1′ Φαντιγκά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης, Στάικος (61′ Καμάου), Μπουζούκης (80′ Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76′ Πασαλίδης), Φαν Ντάινεν (46′ Ουές).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ