Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ένα βήμα πριν τον τελικό ευρώπης ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ και έπειτα να κατακτήσει το χρυσό σετ (15 πόντων)  απέναντι στην τουρκική, Χάλκμπανκ την Τρίτη (1/3) και ώρα 20:00 με μετάδοση από το Cosmpote Sport 6, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα για την ημιτελική φάση της τρίτης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης (Τσάλεντζ Καπ ).

Παναθηναϊκός και Χάλκμπανκ θα αναμετρηθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά με στόχο μια εκ των δύο να πάρει το εισιτήριο για το τελικό του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών στο βόλει. Η Χάλκμπανκ κέρδισε το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην Τουρκία με 3-0 σετ υπό το βλέμμα περίπου 4.500 θεατών αλλά η πρόκριση παραμένει ανοιχτή μέχρι έως ότου ξεκινήσει η αναμέτρηση .Για την τουρκική ομάδα μια πιθανή νίκη θα της έδινε την δυνατότητα να αγωνιστεί για 3η φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό συλλόγων καθώς την σεζόν 2012-13 κατέκτησε το Τσεφ Καπ ενώ έναν χρόνο αργότερα ηττήθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Παναθηναϊκό ο δρόμος προς τον τελικό μοιάζει δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος καθώς θα πρέπει να κερδίσει με 3-0 ή 3-1 σετ και έπειτα να κατακτήσει το χρυσό σετ (15 πόντων). Μέχρι στιγμής καμιά ομάδα στο πρωτάθλημα Τουρκίας και στο Τσάλεντζ Καπ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Χάλκμπανκ . Για την ελληνική ομάδα η αναμέτρηση της Τρίτης θα είναι και μια ανανέωση της ιστορίας διότι τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ευρωπαϊκό τελικό συλλόγων ήταν πριν δεκατρία (13) χρόνια όταν είχε ηττηθεί  από την ρωσική, Lokomotiv Belgorod.

Αναφορικά με την αναμέτρηση της Τρίτης, ο 28χρονος ακραίος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε σε δηλώσεις τα εξής : « Είναι το πιο σημαντικό ματς της σεζόν μέχρι το επόμενο. Θα δώσουμε το 100%, είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. Είναι πάντα χαρά μας να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και να έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας».

Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση θα συναντήσει στον τελικό μία εκ των Narbonne από την Γαλλία ή την Ljubljana από την Σλοβενία, με τον τελικό να διεξάγεται σε διπλά παιχνίδια . Το πρώτο θα γίνει στις 15 Μαρτίου και ο επαναληπτικός στις 22 του ίδιου μήνα .

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ