Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σφίγγει ο ευρωπαϊκός κλοιός της ΑΕΚ

Με νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή για την πρόκριση στην φάση των «16» του European League, θέλει να υποδεχθεί τον μήνα Μάρτιο το τμήμα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ καθώς την Τρίτη (1/3) και ώρα 19:45 στο γήπεδο Τάσος Καμπούρης της Χαλκίδας θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο και κάτοχο είκοσι ένα (21) πρωταθλημάτων πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το EHFTV.

Προς το τέλος οδεύει η φάση των ομίλων της δεύτερης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης χάντμπολ ανδρών (European League) μιας και απομένουν ακόμη δύο (2) αγωνιστικές των οποίων τα αποτελέσματα θα κρίνουν ποιες τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή βρίσκεται εκτός πρόκρισης (5η θέση) αλλά στον οργανισμό της ελληνικής ομάδας ευελπιστούν σε τρίτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα με θετική ψυχολογία και την στήριξη του κόσμου στο παιχνίδι Τρίτης (1/3) σε συνδυασμό με ήττες στα εναπομείναντα δύο (2) παιχνίδια της ελβετικής, Καντέτεν η οποία έχει δύο (2) βαθμούς παραπάνω και βρίσκεται στην 4η θέση που δίνει εισιτήριο πρόκρισης .

ΑΕΚ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα αγωνιστούν στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο με μοναδικό στόχο την νίκη καθώς και για τους πορτογάλους η πρόκριση στην φάση των «16» δεν έχει διασφαλιστεί . Η ελληνική ομάδα προέρχεται από την νίκη εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ με 21-27 όπως και η Σπόρτινγκ η οποία κέρδισε για το πρωτάθλημα με 31-22 παραμένοντας έτσι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας τόνισε σε δηλώσεις του : « Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Η Σπόρτινγκ είναι επιθετικογενής ομάδα αλλά εμείς δουλεύουμε για κάθε ματς και οι αθλητές μου κοιτούν στα μάτια κάθε αντίπαλο. Να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι είναι το στήριγμα μας και παίζουμε για να τους κάνουμε περήφανους και ότι κάνουν την διαφορά με την παρουσία τους στο γήπεδο .»

Στην αντίπερα όχθη ο 33χρονος γερμανός παίχτης της Σπόρτινγκ, Schongarth Jens αναγνωρίζει την δυσκολία του παιχνιδιού λέγοντας πως : « Θα είναι ένα αληθινά σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ έχει σπουδαία ομάδα και ήδη έχουν παρουσιάσει αρκετές δυνατές εμφανίσεις σε αυτή τη σεζόν στο European League. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε και αυτό το γνωρίζουμε αλλά θέλουμε να πάμε  και να πάρουμε τους βαθμούς που πράγματι χρειαζόμαστε ώστε να έχουμε μία καλύτερη θέση στον όμιλο, όπου τα πάντα ακόμα είναι δυνατό να συμβούν. »

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η ΑΕΚ ηττήθηκε για ένα (1) γκολ διαφορά (31-30) από την πορτογαλική ομάδα η οποία έχει στην τροπαιοθήκη της δύο (2) ευρωπαϊκά τρόπαια (2010 & 2017) εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που έχει ένα (1) το οποίο κατέκτησε την σεζόν 2020-21 .

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου :

  1. Νιμς (Γαλλία) : 11
  2. Πέλιστερ (Β.Μακεδονία) : 10
  3. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) : 9
  4. Καντέτεν (Ελβετία) : 8
  5. ΑΕΚ (Ελλάδα) : 6
  6. Ταταμπάνια (Ουγγαρία) : 4

*Στην επόμενη φάση για τους «16» του θεσμού προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου .

Τον αγώνα θα διευθύνουν οι διαιτητές Boris Mandak και Mario Rudinsky από την Σλοβακία .

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ