Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αξίζει ανανέωση συμβολαίου ο Πασχαλάκης;

Με αφορμή τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη πήρα την πρωτοβουλία να γράψω αυτό το άρθρο στο οποίο θίγεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Αρχικά αξίζει να ειπωθεί πως όντως ο Πασχαλάκης φέτος έχει δώσει πολλούς βαθμούς στην ομάδα του ΠΑΟΚ και έχει βοηθήσει τον Δικέφαλο να είναι μέσα στους στόχους του κυπέλλου και της Ευρώπης. Έχει να επιδείξει μεγάλες αποκρούσεις ενώ δεν ήταν λίγα και τα ματς στα οποία ανακηρύχθηκε MVP.

Παρόλα αυτά, ο Πασχαλάκης συνεχίζει να είναι επιρρεπής στο λάθος. Πολλές φορές από την αρχή της σεζόν, ο 32χρονος γκολκίπερ έχει επιδείξει τραγικές εξόδους,προβλήματα στο πίσω δοκάρι ενώ υπάρχουν και αρκετές στιγμές όπου στάθηκε τυχερός και η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε γκολ μετά από δικό του λάθος. Ο ΠΑΟΚ μετά και την φετινή χαμένη χρόνια στο πρωτάθλημα, του χρόνου έχει ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή και αυτό χρειάζεται να γίνει με έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή στη θέση 1.

Για να μην παρεξηγηθώ, ο Πασχαλάκης έχει προσφέρει τρομερά στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ την τελευταία 5ετία. Του έχει ασκηθεί πολλές φορές κριτική από τους φίλους του ΠΑΟΚ, μερικές φορές και άδικη, και αυτός κατάφερε να φορμαρίστει ξανά και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι καλός τερματοφύλακας με φοβερά αντανακλαστικά όμως ο ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστήσει και να ξαναγίνει πρωταθλητής χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που θα είναι καλύτερος στην εξόδους, θα είναι πιο άνετος με την μπάλα στα πόδια και κυρίως πιο σταθερός στην διάρκεια της χρονιάς.

Άρα λοιπόν τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακα του; Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Πασχαλάκης αμοίβεται με ένα ποσό γύρω στα 750.000 χιλιάδες ευρώ και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Θα ήταν πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ αν κατάφερνε να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Πασχαλάκη με ένα νέο χαμηλότερο συμβόλαιο την ίδια στιγμή που θα “πλήρωνε” ώστε να φέρει στην Ελλάδα ένα πραγματικά καλό τερματοφύλακα που θα τον οδηγούσε στον πρωταθλητισμό. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί, και είναι πολύ πιθανό ο Πασχαλάκης να μην θέλει να βρίσκεται αναπληρωματικός σε μια ομάδα που υπήρξε βασικό μέλος στις επιτυχίες της. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λοιπόν το καλοκαίρι να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών.

Κλείνοντας αξίζει να πούμε, πως όλα κρίνονται από τον Λουτσέσκου και τον Μπότο. Αν αυτοί οι δύο αποφασίσουν πως ο Πασχαλάκης είναι ο γκολκίπερ και της επόμενης μέρας του ΠΑΟΚ, τότε πρέπει να του δοθεί νέο συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές ενώ θα πρέπει να στηριχθεί και από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ που όπως είπαμε τον έχει κρίνει πολλές φορές άδικα. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν θα ανανεώσει τελικά ο 32χρονος κίπερ ή όχι ενώ μέχρι τότε αυτός πρέπει να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και να δείχνει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ και της επόμενης χρονιάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ