Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επίδειξη δύναμης στο Μόναχο (video)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε εξαιρετική κατάσταση, η Μπάγερν κατάφερε να μετατρέψει τη ρεβάνς με τη Ζάλτσμπουργκ σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Επιπλέον, γκολ πέτυχαν και οι Γκνάμπρι, Σανέ και Μίλερ (2) .

Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι οι Αυστριακοί να κατάφεραν να ζορίσουν την ομάδα του Νάγκελσμαν. Απόψε το έργο όμως ήταν διαφορετικό. Εξαιτίας και των πολλών προβλημάτων η Μπάγερν παρατάχθηκε με το 3-4-3. Μοναδικός καθαρόαιμος στόπερ ο Ζίλε, με τους Παβάρ και Ερναντέζ να τον πλαισιώνουν. Επιθετική τριάδα με Λεβαντόφσκι, Κομάν, Γκνάμπρι και Σανέ να κινείται κοντά τους. Δείγμα του πόσα πολλά σήμαινε για τους Βαυαρούς το παιχνίδι αυτό.

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Από την άλλη μεριά η Ζάλτσμπουργκ εμφανίστηκε με ένα αρκετά φιλόδοξο 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Επιθετικό δίδυμο για τους φιλοξενούμενους οι Αντεγιέμι, Αντάμου (σκόρερ του πρώτου παιχνιδιού) . Σημαντική απώλεια για τους Αυστριακούς ο Οκαφόρ. Εντούτοις, παρά τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια. Ο Μάξ Βέμπερ που είχε επωμιστεί το μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι, έμελλε να είναι και μοιραίος για την ομάδα του.

Μόλις στο 11′ ο Πολωνός με μια πιρουέτα ξεφεύγει από τον νεαρό αμυντικό με τον τελευταίο να κάνει άτσαλο μαρκάρισμα και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε φτάνοντας τα 10 γκολ σε 8 ματς. Κάτι που επαναλήφθηκε 9 λεπτά αργότερα. Σε μια πιο οριακή φάση ο Βέμπερ «μαζεύει» το πόδι του Λεβαντόφσκι στο όριο της μεγάλης περιοχής. Έτσι, ο αρχισκόρερ των Βαυαρών σκοράρει εκ νέου βάζοντας μπροστά την Μπάγερν με 2-0. Είχε μεσολαβήσει μεγάλη ευκαιρία της Ζάλτσμπουργκ να ισοφαρίσει στο 14′ με τον Ζάιβαλντ.

Στη συνέχεια, οι Βαυαροί ήταν ακόμα πιο καταιγιστικοί. Στο 23′ ο Μίλερ θα περάσει κάθετα στον Λεβαντόφσκι, ο Βέμπερ θα μπερδευτεί με τον τερματοφύλακα του και ο Πολωνός θα κάνει χατ-τρικ προ κενής εστίας. Συνεπώς, είναι πλέον πρώτος σκόρερ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με 12 γκολ αντί του Σεμπαστιάν Αλέ. Δυστυχώς για τους Αυστριακούς, τα λάθη συνεχίστηκαν. Ένα από αυτά έφερε και το 4-0. Ο Κομάν έκλεψε έξω από την περιοχή, πάσαρε δεξιά στον Γκνάμπρι και εκείνος με όμορφο διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Δύο σουτ πριν τον τέλος του ημιχρόνου δεν ανησύχησαν τον Νόϊερ και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό…για τη Ζάλτσμπουργκ

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οι δύο προπονητές, με πρώτο τον Γιάϊσλε προχώρησαν σε αλλαγές. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων πέταξε στην ουσία λευκή πετσέτα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως η Μπάγερν. Παρά τις αλλαγές που έκαναν και οι Βαυαροί λοιπόν, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να προσπαθούν να αυξήσουν το σκορ.

Επομένως, ήταν σειρά του Μίλερ να χριστεί σκόρερ στο παιχνίδι. Στο 54′ ο Γερμανός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή γράφει το 5-0. Από την δική της πλευρά η Ζάλτσμπουργκ κατάφερε να βάλει το γκολ της τιμής μειώνοντας σε 5-1. Έπειτα από αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Γιέρχαρντ ο οποίος αφού την κουβάλησε, την έστειλε στα δίχτυα του Νόϊερ με όμορφο, δυνατό σουτ.

Φυσικά αυτό δεν πτόησε καθόλου τους Βαυαρούς. Μεσολάβησαν κάποιες ακόμα αλλαγές και αρκετά ανούσια λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο 83′. Τότε, μετά από μια ωραία συνεργασία μεταξύ των παιχτών, ο Μίλερ δέχεται την ασίστ του Σανέ για να κάνει το 6-1. Φάση που ξεκίνησε από τον ίδιο, τον έμπειρο Γερμανό. Το τελευταίο «χτύπημα» στο παραδωμένο κορμί των Αυστριακών έμελλε να το δώσει ο Σανέ. Στο 85′ και χωρίς κάποια πίεση, η Ζάλτσμπουργκ κάνει λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Μπάγερν το εκμεταλλεύεται και ύστερα από αρκετές εναλλαγές της μπάλας, εκείνη φτάνει αριστερά όπου ο Σανέ πλασάρει εύστοχα για να βάλει τέλος στο ματς.

Με λίγα λόγια

Συμπερασματικά, το ταξίδι της Ζάλτσμπουργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται κάπου εδώ. Οι Αυστριακοί, που έπαιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «16» του θεσμού, θα επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα τους από δω και πέρα έχοντας συλλέξει χρήσιμες εμπειρίες. Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν θα πρέπει να επιχειρήσει να βρει σταθερότητα αγωνιστικά και να προρετοιμαστεί κατάλληλα για την συνέχεια. Εξάλλου, το εμπόδιο της Ζάλτσμπουργκ αποδείχθηκε αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα τους. Αυτό ανεμένεται να αλλάξει στην πορεία με τις δυνατές ομάδες να συνεχίζουν στη διοργάνωση. Σημαντικό γεγονός του παιχνιδιού πως ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ σε μόλις 23 λεπτά.

Συνθέσεις :

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (66′ Νιανζού), Ερναντέζ (60′ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46′ Σαρ), Κίμιχ, Μουζιάλα (66′ Ρόκα), Κομάν (66′ Τσούπο Μότινγκ), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόβσκι

Ζάλτσμπουργκ : Κεν, Κρίστενσεν, Σολέ (46′ Πιατκόβσκι), Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (67′ Τιτζάνι), Καπάλντο, Ζάιβαλντ (46′ Σούτσιτς), Άαρονσον, Αντάμου (62′ Κιάεργκααρντ), Αντεγέμι (62′ Σέσκο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ