Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ – Ίντερ 0-1: Οι “νερατζούρι” το γκολ, οι “κόκκινοι” την πρόκριση!

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με σκορ 0-1 από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ στο Άνφιλντ, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16” του Ουέφα Τσάμπιονς Λίγκ. Το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο δεν ήταν αρκετό, και οι “Κόκκινοι” πανηγύρισαν τελικά την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ έκανε αυτό που ξέρει καλά, και πίεσε την Ίντερ ψηλά με σκοπό να μην της επιτρέψει να κατεβάσει κατάλληλα την μπάλα. Για τους φιλοξενούμενους, ο Αλέξις Σάντσες ήταν αρκετά κινητικός στα πρώτα 15‘, πιέζοντας  σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου τους παίκτες της Λίβερπουλ. Τα πολλά σφυρίγματα του διαιτητή, κοντά στην συμπλήρωση των 20‘ αγώνα, έκοψαν τον όποιο ρυθμό έδωσαν οι δύο ομάδες στο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο 25‘, ήρθε μια διακοπή σχεδόν πεντάλεπτης διάρκειας, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε κάποιον φίλαθλο που βρισκόταν στο “Kop“. Στο 31‘ μια τρομερή κεφαλιά του Μάτιπ, τίναξε εντυπωσιακά το οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς. Η Λίβερπουλ έψαξε ξανά το γκολ στην αμέσως επόμενη φάση με μια κεφαλιά του Φαν Ντάικ αυτή τη φορά. Ο Σκρίνιαρ όμως έβαλε το κεφάλι του κατάλληλα ώστε να της αλλάξει πορεία, και να βοηθήσει τον εξουδετερωμένο Χαντάνοβιτς. Στο 41‘ ήταν σειρά της Ίντερ να γίνει απειλητική με την καλή εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου, ωστόσο ο Άλισσον είχε την απάντηση. Η τελευταία φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στη Λίβερπουλ, από μια στημένη μπάλα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, που έφυγε έξω από την εστία του Χαντάνοβιτς.

Οι δυο ομάδες έδωσαν υψηλές ταχύτητες στην εκκίνηση του β’ ημιχρόνου. Η Λίβερπουλ έψαχνε το δεύτερο γκολ, και στο 52‘ ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της κενής εστίας της Ίντερ, σε μια φάση που έβαλε φωτιά στην εξέδρα του Άνφιλντ. Στο 59‘ ο Λαουτάρο υπενθύμισε την παρουσία των Ιταλών στο ματς, με μια φιλόδοξη προσπάθεια που κατεληξε σε κόρνερ. Στο 61‘ η Ίντερ μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα φοβερό γκολ του Λαουτάρο στη γωνία του Άλισον. Αμέσως μετά τα πράγματα έγιναν περίπλοκα για την ομάδα του Ιντζάγκι, καθώς ο εξαιρετικός Αλέξις Σάντσες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ πάνω στον Φαμπίνιο. Οι παίκτες της Ίντερ, ακόμη και με το αριθμητικό μειονέκτημα, το πάλεψαν, κυνήγησαν κάθε δυνατή μπάλα, με σκοπό να στείλουν το ματς στην παράταση. Η Λίβερπουλ από την άλλη είχε τις στιγμές της, με το δοκάρι να μην κάνει ποτέ τη χάρη στον Σαλάχ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι “κόκκινοι” βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Ντίαζ με πρόσωπο την εστία των φιλοξενούμενων, κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε με καλές προϋποθέσεις, χωρίς όμως να υπολογίζει τον “ατρόμητο” Βιδάλ που έκανε τα πάντα για την Ίντερ, και τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε στο Άνφιλντ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα από τον Λαόθ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Liverpool (Jürgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Thiago (Henderson 65′), Fabinho, Jones (Keita 65′), Mane, Jota (Diaz 83), Salah

Inter (Simone Inzaghi): Handanovic, Skriniar, De Vrij (D’Ambrosio 46′),Bastoni, Dumfries (Darmian 75′), Vidal, Brozovic (Gagliardini 75′), Çalhanoğlu (Vecino 83′), Perisic, Alexis, Lautaro (Correa 76′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ