Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ 1-0: Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για την πολυνίκη του θεσμού

Η Σεβίλλη πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό στην Αγγλία, κάνοντας με την εμφάνιση της δήλωση ισχυρών προθέσεων για τη συνέχεια του θεσμού.
Η Σεβίλλη επικράτησε με σκορ 1-0 επί της Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της φάσης των “16” του Ουέφα Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ του Μουνίρ Ελ Χανταντί έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο το 1-0 κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της Γουέστ Χαμ για την επόμενη αναμέτρηση.

Έναν “πονοκέφαλος” της τελευταίας στιγμής ήρθε για την Σεβίλλη, τον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο Λοπετέγκι. Ο Ιβάν Ράκιτιτς τραυματίστηκε στο ζέσταμα, πριν το σφύριγμα της έναρξης και αναγκάστηκε να χάσει τη θέση του στην αρχική εντεκάδα. Η πρώτη φάση για τη Σεβίλλη ήρθε μόλις στο 4‘, ενώ αμέσως μετά η Γουέστ Χαμ έδωσε μια υποψία απάντησης, με τον Αντόνιο να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας. Η πρώτη ωστόσο μεγάλη στιγμή για τα “σφυριά” δεν άργησε, και στο 11‘ ο Βλάσιτς επιχείρησε μια επικίνδυνη, κοντινή κεφαλιά, την οποία σταμάτησε ο Μπόνο. Η Γουέστ Χαμ από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου κι έπειτα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Σεβίλλη φαινόταν να θέλει να αιφνιδιάσει την αγγλική ομάδα. Η καλή τακτική τοποθέτηση των δύο προπονητών, κράτησε σε έναν ρυθμό αλληλοεξουδετέρωσης το ματς, καθώς μέχρι και το 27‘, δεν υπήρχαν ουσιαστικά τελικές από καμία πλευρά. Ξανά ο Μουνίρ Ελ Χανταντί βγήκε μπροστά μετά απο μια ωραία μεταβίβαση του Ακούνια, ωστόσο έχασε για λίγο τον στόχο. Στο 30‘ ο Βλάσιτς έγινε ξανά απειλητικός για τα καρέ του Μπόνο με ένα σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στην αρχή του β’ ημιχρόνου η Γουέστ Χαμ δημιούργησε προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ, από ένα καλό σουτ του Σούτσεκ, με τον Μπόνο να αποκρούει εκ νέου. Οι ομάδες έδωσαν μεγαλύτερες ταχύτητες στο β’ μέρος, ενώ η Σεβίλλη από το 55‘ κι έπειτα πίεζε ολοένα και περισσότερο τους Άγγλους. Στο 58‘ ένα σκληρό φάουλ του Ζουμά, που είδε και την κίτρινη κάρτα, έφερε μια στημένη μπάλα για τους γηπεδούχους, και οι Σεβιγιάνοι γέμισαν την περιοχή του Αρεολά. Ο Μουνίρ, τον οποίο είχαν ξεχάσει οι αμυντικοί της Γουέστ Χαμ, έγινε αποδέκτης της εκπληκτικής μπαλιάς του Ακούνια, και με μία επαφή έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Το καταπληκτικό γκολ του Μουνίρ για το 1-0 άφησε στατικό τον Αρεολά. Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν στα επόμενα λεπτά ένα δεύτερο γκολ, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τις ελπίδες των παικτών του Μόγιες για την ισοφάριση. Στο 71‘ σημαντική ευκαιρία του Οκάμπος, πέρασε λίγο πιο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των “σφυριών“. Λίγο μετά, ο αρχηγός της Σεβίλλης πραγματοποίησε μια σωτήρια επέμβαση στην προσπάθεια του Λαντσίνι, ο οποίος έβγαλε μετά από πολλή ώρα την Γουέστ Χαμ στην επίθεση. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα μέχρι και το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν“.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Sevilla (Julen Lopetegui): Bono, J. Navas, Gudelj, Kounde, Acuña, Jordan, Oliver T., Corona (Augustinsson 88′), Munir (Martial 75′), Ocampos, En Nesyri (Rafa Mir 90’+1′) 

West Ham (David Moyes): Areola, Johnson, Zouma, Dawson, Cresswell, Rice, Soucek, Fornals (Masuaku 90’+3′), Lanzini (Noble 83′), Vlasic (Benrahma 67′), Antonio

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ