Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Γάνδη 1-0: Με το ένα πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στην Τούμπα κόντρα στην Γάνδη καταφέρνοντας να κερδίσει, και τώρα πηγαίνει στο Βέλγιο για να παίξει ένα ακόμα τελικό και υπερασπιστεί αυτό που κατάφερε στην Τούμπα με τον κόσμο του.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε με 1-0 την Βέλγικη Γάνδη για την φάση των 16 του Europa conference league στην γεμάτη και κρύα λόγω θερμοκρασίας Τούμπα. Ένα ματς με δυνατές μονομαχίες και αρκετές φάσεις με τις πιο κλασικές να τις είχε ο ΠΑΟΚ. Το γκολ το πέτυχε με φάουλ ο συνήθης ύποπτος σε αυτές τις περιπτώσεις ο Γιάσμιν Κούρτιτς.

Λίγα πράγματα το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με τους Βέλγους να έχουν μπει καλύτερα στο πρώτο τέταρτο με το καλό μαντάτο να είναι πως σε αυτή την πολιορκία της Γάνδη οι παίκτες του ΠΑΟΚ αμύνθηκαν σωστά.

από εκεί και πέρα ήταν μονόλογος των ασπρόμαυρων, κερδίσανε μέτρα στο γήπεδο κυρίως από τα δεξιά εκεί οπού ο Λύρατζης έδωσε πολλές βοήθειες και αμυντικά αλλά και επιθετικά. Μοναδική καλή φάση σε σουτ είναι στο 20′ με τον Αουγκούστο να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και με δικό του σουτ κόντραρε και κέρδισε κόρνερ. Στο 34′ ο δικέφαλος του βορρά ζήτησε χέρι μετά την πολύ καλή ενέργεια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να πατά περιοχή και να βγάζει συρτή πάσα εκεί οπού κόβεται αλλά με υπόψια χέρι κάτι που δεν δόθηκε απο τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Καλύτερο το δεύτερο μέρος 

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ποιοτικό από το πρώτο με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που μπήκε πιο πιεστικός και στο 54′ να απειλεί με τον Τσούμπα Άκπομ μετά την πολύ ωραία σέντρα του Κούρτιτς ο Άκπομ κέρδισε την κεφαλά που κατέληξε βασανιστικά αουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κάστρο βλέπει να του ακυρώνεται γκολ φάση που ξεκίνησε από λάθος του Βιερίνια

Πάλι Κούρτιτς δίνει την Λύση

Για άλλη μια φορά ο Γιάσμιν Κουρτιτς με φάουλ που κέρδισε ο Τσιγγάρας βρήκε δίχτυα, ο Σλοβένος πήρε την μπάλα και με απόλυτη σιγουριά και με τύχη αφού η μπάλα κόντραρε έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Γάνδη ανέβηκε στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να βρεί το γκολ της ισοφάρισης αλλά μάταια, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που στις καθυστερήσεις πήγε να πετύχει το γκολ με τον Μουργκ που προσπάθησε να βρεί τον Τσόλακ αλλα η μπάλα σταμάτησε στον αμυντικό της Γάνδη παραχωρώντας κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έχει να υπερασπιστεί του υπέρ του 1-0 στο Βέλγιο. μπορεί να τα καταφέρει το έχει αποδείξει άλλωστε. Κακό νέο για τον Λουτσέσκου είναι οι απουσίες των Αντρίγια και σκόρερ Κούρτιτς που δέχτηκαν κάρτα και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71’ Καντουρί), Άκπομ (86’ Τσόλακ).

Γάνδη (Χάιν Φανχάζεμπρουκ): Ρεφ, Οκούμου (46’ Τορουναρίγκα), Ενγκαντό, Χάνσεν-Όλσεν, Σαμουίς, Ντε Σαρ, Καμς, Κάστρο, Οφόε, Χιουλσάγκερ (82’ Τισουντάλι), Ντεπουάτρ.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ