Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: “Κόκκινη” επικράτηση και τώρα η “Δαμόκλειος σπάθη” πάνω από τον Πεπ!

H Λίβερπουλ έφυγε νικήτρια από το βόρειο Λονδίνο, με τα γκολ των Ζότα και Φιρμίνο να κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης, χαρίζοντας της ένα πολύτιμο τρίποντο. 
Οι “κόκκινοι” άλωσαν το Έμιρεϊτς, με τα γκολ των Ζότα και Φιρμίνο, πετυχαίνοντας την 9η διαδοχική τους νίκη σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από 29 παιχνίδια έχει συγκεντρώσει 69 βαθμούς, και η απόσταση της από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι είναι μόλις ένας βαθμός!

H Λίβερπουλ ξεκίνησε το ματς πιέζοντας όπως συνηθίζει ψηλά την Άρσεναλ. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο 2‘ και ήταν για τη Λίβερπουλ, όμως ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε τη χαμηλή κεφαλιά του Φαν Ντάικ. Οι “κόκκινοι” είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα, ενώ η Άρσεναλ βρισκόταν στην προσπάθεια να βγει μπροστά με κάποια αντεπίθεση. Στο 15‘, ο Ρόμπερτσον έβαλε κατάλληλα το πόδι του στην πορεία της μπάλας, κι έσωσε την ομάδα του από περαιτέρω κινδύνους που θα μπορούσε να δημιουργήσει η ωραία ενέργεια του Μαρτινέλι, που ξέφυγε από όλους, και γύρισε με προϋποθέσεις την μπάλα μπροστά από τον Άλισσον. Από το εικοστό λεπτό κι έπειτα, οι “κανονιέρηδες” άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, έκλεισαν τους χώρους στη Λίβερπουλ,  ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία μεγάλη στιγμή που θα απειλούσε ουσιαστικά τα καρέ του Άλισσον. Ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, που οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα της λευκής ισοπαλίας.

Στην επανάληψη, οι παίκτες των δύο πλευρών μπήκαν εμφανώς με τη διάθεση να προσφέρουν ένα πιο θεαματικό ματς. Στο 51‘ ένα τραγικό λάθος από τον Τιάγκο παραλίγο να αποβεί μοιραίο για τη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος σε μια απρόσεκτη πάσα, έστειλε την μπάλα κατευθείαν στον Λακαζέτ, ο οποίος κράτησε όσο έπρεπε, κι έδωσε στον Όντεγκαρντ. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος κίπερ σταμάτησε στη συνέχεια το σουτ του Νορβηγού. Στο 54‘, ο Ζότα άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ, ύστερα από μια υπέροχη μπαλιά του Τιάγκο. Στο 62‘ ο Φιρμίνο που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στο ματς, διπλασίασε τα τέρματα της Λίβερπουλ, αξιοποιώντας μια φάση διαρκείας που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τη δική του ποδοσφαιρική ποιότητα. Ο ενθουσιασμός στις κερκίδες του Έμιρεϊτς έπεσε, όμως η Άρσεναλ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα, και να ψάξει με όποιο τρόπο μπορούσε ένα γκολ. Στο 88‘ καταπληκτική προσπάθεια των γηπεδούχων για να ξαναμπούν στην αναμέτρηση, όμως το σουτ του εξαιρετικού Μαρτινέλι πέρασε λίγο πιο έξω από το κάθετο δοκάρι του Άλισσον. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ της κομβικής αναμέτρησης!

Μόλις ένας βαθμός χωρίζει την Λίβερπουλ από την κορυφή μιας “τρελής” διαδρομής για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. “Κόκκινοι” και “Πολίτες” έχουν πλέον ισάριθμες αναμετρήσεις και είναι βέβαιο πως η μεταξύ τους αναμέτρηση ίσως σταθεί ικανή να κρίνει τελικά τον τίτλο. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοππ έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς περισσότερους από την περσινή της συγκομιδή στο ίδιο χρονικό σημείο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Arsenal (Mikel Arteta): Ramsdale, Cedric, White, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka (Pepe 74′), Odegaard (Rowe 67′), Martinelli, Lacazette (Nketiah 80′)

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago (Jones 89′), Mane, Diaz (Salah 56′), Jota (Firmino 56′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ