Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στους «8» του Champions League και οι Πρωταθλητές Ευρώπης

Φάνηκε πως δυσκολεύτηκε η Τσέλσι στην Γαλλία κόντρα στην Λιλ αλλά στην πραγματικότητα ήξερε τι έκανε ο Τούχελ και οι παίκτες του που κατάφεραν να βρίσκονται στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με 1-2 οι Άγγλοι επικράτησαν την Λιλ στην Γαλλία για το δεύτερο μεταξύ τους αγώνα και την φάση των 16 του UEFA champion league. Σκόρερς της αναμέτρησης ο Γιλμαζ για τους Γάλλους και ο Πούλισιτς και Αζπιλικουέτα για την τσέλσι.

Από δύο γκολ το πρώτο ημίχρονο

Η Λιλ μπήκε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο με τους Γάλλους να πιέζουν, να κρατάν πίσω τους Άγγλους αλλά χωρίς όμως να δημιουργήσουν απειλή στον Μέντί.

Ξανά ελπίδες για τους Γάλλους

Οι καλύτερες στιγμές για το πρώτο μέρος έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν από κόρνερ της Λιλ ο Ζορζίνιο βρήκε την μπάλα με το χέρι και με την βοήθεια της τεχνολογίας καταλογίστηκε πέναλτι και τον Ντουρακ Γιλμάζ να ευστοχεί στο 37′ δίνοντας ελπίδες στους Γάλλους.

Ζορζίνιο κερνάει Πούλισιτς πίνει

Οι παίκτες του Τούχελ όμως δεν τους άφησαν να χαρούν αφού μετά το γκολ ανέκτησαν μπάλα και στις καθυστερήσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά την πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του Ζορζίνιο και το πολύ ωραίο πλάσε του Πούλισιτς, στέλνοντας έτσι τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Λίγα πράγματα αλλά καλά είχε το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ήταν η Λιλ και πάλι που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 51’ μετά από σέντρα απ’τα δεξιά ο Τούρκος φορ έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο 66’ πάλι οι Γάλλοι πάλι από τα δεξιά με σέντρα απείλησαν και τον Σέκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι με τον Μεντί θεατή.

Τελείωσε τις ελπίδες ο Αζπιλικουέτα

Ο Ισπανός μπακ ήταν λυτρωτής και αυτός που «σκότωσε» κάθε ελπίδα των Γάλλων να πάρουν κάτι. Το γκολ προσήλθε από σέντρα και απ’τα αριστερά με τον Αζπιλικουέτα να πετάγεται σαν κρυφός φορ στέλνοντας την στρογγυλή θέα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο η Τσέλσι έκανε διαχείριση του παιχνιδιού μέχρι και το 90’ που ήρθε το τέλος και η πρόκριση της.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Λιλ (Ζοσελίν Γκουρβενέ): Ζαρντίμ, Τσελίκ (59΄Γουεά), Τζαλό, Μπότμαν (57′ Ονανά), Γκούντμουντσον (78΄Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78΄Γκόμεζ), Τσέκα, Ντέιβιντ (77΄Μπεν Αρφά), Γιλμάζ, Αντρέ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33΄Τσαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κόβασιτς (46΄ Μάουντ), Καντέ, Ζορζίνιο (74΄Λόφτους Τσικ), Χάβερτζ (83΄Ζίγιες), Πούλισικ (74΄Λουκάκου)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ