Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ 0-3: Θρίαμβος των Ισπανών μέσα στο Τορίνο

Η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League, επικρατώντας 3-0 της Γιουβέντους στο «Allianz Stadium», έπειτα από την πλήρη κατάρρευση της “Γηραιάς Κυρίας” στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. 

Η Γιουβέντους φιλοξένησε στο Τορίνο τη Βιγιαρεάλ για τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League, μετά από το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία. Παρ’ όλο που οι γηπεδούχοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, η Βιγιαρεάλ άντεξε και κατάφερε να πάρει ένα ιστορικό διπλό κόντρα στη ροή του αγώνα, επικρατώντας 3-0 της Γιουβέντους.

Η “Βέκα Σινιόρα” είχε τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου

Η Γιουβέντους μπήκε καλά στο παιχνίδι και δεν άφησε πολλά περιθώρια για επίθεση στους Ισπανούς. Η πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 11′, όταν ο Ρούλι απέκρουσε κεφαλιά του Μοράτα. Δέκα λεπτά μετά, η Γιουβέντους επιχείρησε πάλι να ανοίξει το σκορ, όπου έπειτα από σέντρα του Ντε Σίλο, ο Βλάχοβιτς σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του κίπερ της Βιγιαρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με τον Λο Σέλσο, ο οποίος έκανε ωραίο πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς απείλησε ξανά τα δίχτυα των Ισπανών στο 35′ με κεφαλιά, αλλά ο Ρούλι μπλόκαρε και έσωσε το “Κίτρινο Υποβρύχιο” από το να βρεθεί πίσω στο σκορ. Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, η “Γηραιά Κυρία” είχε τον έλεγχο και δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Το ημίχρονο που έκρινε την πρόκριση

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, ήρθε στο 58′ από τους γηπεδούχους και ένα δυνατό σουτ του Ραμπιό, αλλά ο Ρούλι μπλόκαρε ξανά. Στο 76′, ο Ρουγκάνι ανέτρεψε τον Κοκλέν στην μικρή περιοχή παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μορένο. Η Γιουβέντους στην προσπάθεια να αντιδράσει και να βρει ένα γρήγορο γκολ ισοφάρισης, ανοίχτηκε με αποτέλεσμα να βγει η Βιγιαρεάλ στην αντεπίθεση και να κερδίσει κόρνερ, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο. Η μπάλα πέρασε από όλους, καταλήγοντας στον Πάου Τόρες, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα για τους Ισπανούς. Στο δεύτερο μόλις λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση με 3 παίκτες εναντίον 2, ο Ντανζούμα σούταρε και ο Ντε Λιχτ έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κόψει, χαρίζοντας ένα δεύτερο πέναλτι στην Βιγιαρεάλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρνό Ντανζούμα, ο οποίος σημείωσε το 3-0 και έστειλε την ομάδα του στους «8» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιουβέντους: Σέσνι, Ντανίλο, Ρουγκάνι (78′, Ντιμπάλα), Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Αρτούρ, Λοκατέλι (83′, Μπερναρντέσκι), Ραμπιό, Κουαδράδο, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86′, Κεν)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Οριέ, Π. Τόρες, Αλμπιόλ, Πίνο (65′, Τσουκουέζε), Εστουμπινιάν, Τριγκέρος (65′, Κοκλέν), Καπού, Παρέχο (86′, Πεδράθα), Λο Σέλσο (74′, Μορένο), Ντανζούμα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ