Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φυσιοθεραπευτές – Οι Αφανείς Ήρωες των Ποδοσφαιριστών (Β’ Μέρος) – (Video)

Μετά το πρώτο μέρος της συνέντευξής μας με τον Αθλητικό Φυσιοθεραπευτή και Αποκατάστασης τον Κ. Κατσικά Αναστάσιο Μάρκο στο «Mediterranean College» στη Θεσσαλονίκη όπου μας ανέλυσε τις πτυχές των τραυματισμών και τις μεθόδους αποκατάστασης που ακολουθούν, μεταφερθήκαμε στο «Δημοτικό Γήπεδο Πανοράματος» στη Θεσσαλονίκη.


 

Εκεί ο Κ. Κατσικάς μας μίλησε για τους τραυματισμούς και την αντιμετώπιση αυτών. Μας ανέλυσε αυτά που πρέπει να γίνονται πριν έρθει ένας τραυματισμός, όπως επίσης τη διαδικασία αλλά και τις μεθόδους αποκατάστασης που ακολουθούν μετά από έναν μικρό ή μεγάλο και επώδυνο τραυματισμό. Αναφέρθηκε επίσης, στον σοκαριστικό τραυματισμό του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ Μούσα Ουαγκε στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, αλλά στο πέρασμα του από τις Ακαδημίες του Άρη Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία που είχε με τους ανθρώπους εκεί.

Δημοτικό Γήπεδο Πανοράματος

Όπως μας αποκαλύπτει, δε θα ξεχάσει ποτέ τον σοβαρό τραυματισμό του Ουαγκέ, καθώς ο Κατσικάς Τάσος ήταν παρών και μάλιστα κλήθηκε μαζί με τον κ. Χρίστου χωρίς δεύτερη σκέψη να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

 

Να θυμήσουμε στον κόσμο, πως γι αυτή του την ενέργεια κέρδισε επάξια και το βραβείο “fair play ” μαζί με τον Κ. Χρίστου από τη διοργανώτρια αρχή της Super League.

Αυτή ήταν και η κεντρική ιδέα αυτού του “project”, σε συνεργασία πάντα με τον κ. Αναστάσιο Μάρκο Κατσικά. Ο σοκαριστικός τραυματισμός του αμυντικού Μούσα Ουαγκέ.
Μέσα από αυτή την ιδέα όμως, ο κ. Κατσικάς Αναστάσιος Μάρκος βρήκε την ευκαιρία να μας μιλήσει για τους φυσιοθεραπευτές και την τόσο σημαντική δουλειά που κάνουν χωρίς αυτή να προβάλλεται επαρκώς πως τα έξω.

Μιλώντας για ένα τόσο σημαντικό και άκρως ενδιαφέρον θέμα, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και σε αυτούς τους ανθρώπους που “τρέχουν” και κάνουν μία τόσο σημαντική δουλειά που τις περισσότερες φορές την κάνουν αθόρυβα δίχως να φαίνονται.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι σαν Παύλος Τσούλης κάποιους ανθρώπους για την βοήθεια και την υλοποίηση του ” project “ οι οποίοι είναι :

  • Χώρος Φιλοξενίας : Δημοτικό Γήπεδο Πανοράματος
  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Εγκαταστάσεων : Πύλης Ευάγγελος
  • Βίντεο – Μοντάζ : Κανίδης Ορέστης

και φυσικά τον Κ. Κατσικά Αναστάσιο Μάρκο Αθλητικό Φυσιοθεραπευτή και Αποκατάστασης με τον οποίο δημιουργήσαμε και την κεντρική ιδέα του ” project ” αυτού.

 

” Το γύρισμα και η συνέντευξη στο «Δημοτικό Γήπεδο Πανοράματος» πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ”

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ