Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

GP Μπαχρέιν: Νικητής ο Leclerc, 1-2 για την Ferrari

Σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές, ο Leclerc ήταν ο μεγάλος νικητής, με τον Sainz να τερματίζει δεύτερος, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Scuderia, το πρώτο της νέας εποχής. Βάθρο από το πουθενά για τον Hamilton, δράμα για την Red Bull, με διπλή εγκατάλειψη.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc διατήρησε την πρώτη θέση, παρά την πίεση που άσκησε ο δεύτερος Verstappen. O Sainz, προσπάθησε να πιέσει τον Verstappen, με την αργή αντίδραση που είχε να μην του δίνει ιδιαίτερες ελπίδες για προσπέραση.

Στον 15ο γύρο, ο Leclerc άνοιγε διαρκώς την διαφορά από τον Verstappen, με τον Ολλανδό να μπαίνει στα pits για αλλαγή ελαστικών, με τον Sainz να ακολουθεί την ίδια τακτική.

Από τον 17ο γύρο, ξεκινά μια φοβερή μάχη μεταξύ Leclerc και Verstappen για την πρώτη θέση. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, μπήκε στα pits για φρέσκα ελαστικά, βγαίνοντας, ο Verstappen ήταν ακριβώς πίσω του. Ο Ολλανδός πραγματοποίησε προσπέραση, αλλά ο Leclerc ανέκτησε αμέσως την θέση του.

Στον 19ο γύρο, η μάχη ολοκληρώθηκε οριστικά, με νικητή τον Leclerc, καθώς ο Verstappen μπλόκαρε τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να τα φθείρει αρκετά.

Στον 32ο γύρο, ο Leclerc ακολούθησε ξανά τον Verstappen, στην αλλαγή ελαστικών. Αυτή τη φορά, ο Μονεγάσκος βγήκε πιο μπροστά από τον πιλότο της Red Bull, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τον αγώνα.

Στον 46ο γύρο, τα δεδομένα άλλαξαν, με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Gasly εγκατέλειψε, με το μονοθέσιο του να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κινητήρα. Οι δυο Red Bull, είχαν προλάβει να αλλάξου ελαστικά, όπως και ο Sainz. O Leclerc, πρόλαβε να αλλάξει τα ελαστικά του κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας, χωρίς να χάσει θέσεις.

Στον 51ο γύρο, με την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Leclerc διατήρησε εύκολα την θέση του, ενώ ο Verstappen διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του μονοθεσίου του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Sainz, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση.

Στον 54ο γύρο, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, προσπέρασε τον Verstappen για το 1-2, με τον Ολλανδό να εγκαταλείπει αμέσως μετά, με μηχανικό πρόβλημα.

Στον τελευταίο γύρο, η Red Bull χάνει και το δεύτερο της μονοθέσιο, καθώς ο Perez διαμαρτυρήθηκε ότι χάνει δύναμη, με τον Hamilton να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να κατακτά την τρίτη θέση. Η Mercedes πραγματοποίησε έναν ήσυχο αγώνα, καθώς δεν είχε το ρυθμό να απειλήσει. Η Ferrari κράτησε το 1-2, με τους ανθρώπους της ομάδας να πανηγυρίζουν έντονα αυτήν την επιτυχία. Φοβερό αποτέλεσμα και από την Haas του Magnussen, ο οποίος κατέκτησε την πέμπτη θέση. Φοβερή απόδοση και από τον Bottas με την Alfa Romeo, τερματίζοντας έβδομος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ