Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 0-1: Με Ζότα οδηγό… πετάνε για τον ημιτελικό οι “Reds”!

H Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Νότιγχαμ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας με 1-0, χάρη στο γκολ του Ντιόγκο Ζότα. 

Η Λίβερπουλ πέρασε δύσκολα στο “Σίτι Γκράουντ” για τον προημιτελικό του FA Cup, όμως έφυγε νικήτρια, με το γκολ του Ζότα να κρίνει την έκβαση της μεγάλης αναμέτρησης. Οι “κόκκινοι” κάνουν σημαντικό άλμα προς τον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου θα συναντήσουν την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν έτοιμες να δώσουν έντονο ρυθμό στο ματς, και η Λίβερπουλ ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά τη Νότιγχαμ, εφαρμόζοντας το συνηθισμένο της παιχνίδι. Στο 8′, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή μπροστά από τα καρέ του Άλισσον, στην οποία ο Κεϊτά έδωσε ψύχραιμα τέλος. Στο 14′ ο Κώστας Τσιμίκας έπιασε ένα ωραίο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πανω από τα δοκάρια της Νότιγχαμ. Η Λίβερπουλ στα επόμενα λεπτά δημιούργησε κάποιες υποψίες ευκαιριών, με τους Γκόμεζ και Φαμπίνιο, χωρίς ιδιαίτερη τύχη. Στο 22′, οι παίκτες του Κούπερ βγήκαν σε ωραία αντεπίθεση, ωστόσο ο Λόλι δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε για να την ολοκληρώσει. Στο 28′, ο Φιρμίνο σπατάλλησε την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή ευκαιρία της Λίβερπουλ σουτάροντας χαλαρά την μπάλα μπροστά από τον Χόρβαθ, διευκολύνοντας την επέμβαση του κίπερ των γηπεδούχων. Η Λίβερπουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ανέβασε εμφανώς στροφές, έκανε πιο ασφυκτική την πίεση της, χωρίς όμως την ίδια στιγμή, να παρουσιάζεται ιδιαίτερα σταθερή στις μεταβιβάσεις.

Το ξεκίνημα της επανάληψης κύλησε σε επίσης γρήγορες ταχύτητες, με τη Νότιγχαμ να υπενθυμίζει την παρουσία της στην άμυνα της Λίβερπουλ. Στο 53‘, ήρθε μια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ζότα, όμως το σουτ του δεν είχε μεγάλη δύναμη. Το ματς συνέχισε να έχει τον ίδο ρυθμό μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τη Νότιγχαμ να κρατάει καλά στο πρέσινγκ της Λίβερπουλ. Στο 76‘, εξαιρετική μπαλιά του Τζόνσον στον Ζινκερνάγκελ, όμως ο Δανός έστειλε την μπάλα έξω από το δοκάρι του Άλισσον, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Νότιγχαμ στην αναμέτρηση. Δύο λεπτά έπειτα, ο Τσιμίκας έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα με το δεξί με αποδέκτη τον Ζότα, ο οποίος έγραψε μετά τον έλεγχο από το VAR, το 0-1 για τους “κόκκινους“. Στο 89‘ καλή ευκαιρία για το 1-1 από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Γέϊτς να στέλνει από κοντά με μία κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Άλισσον. Στις καθυστερήσεις η Νότιγχαμ έψαξε την αντεπίθεση που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι και θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως το 0-1 ήταν το τελικό σκορ στο “Σίτι Γκράουντ“.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας, Fabinhho (Thiago 64′), Keita (Henderson 64′), Oxlade-Chamberlain (Diaz 64′), Elliott (Minamino 64′), Jota, Firmino

Nottingham Forest (Steve Cooper): Horvath, Spence, Figueiredo, Worrall, Colback (Silva 90+1′), Davis (Surridge 77′), Zinckernagel (Mighten 78′), Johnson, Yates, Lolley (Cafu 65′), Garner

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ