Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γαλλικές σειρήνες για τον Νέρες

Μπορεί να διανύουμε περίοδο Εθνικών ομάδων. Ωστόσο, οι σύλλογοι δεν σταματούν να κάνουν τα σχέδια τους. Επομένως, τα μεταγραφικά σενάρια εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν. Τελευταίο σε αυτή τη μακροσκελή λίστα είναι το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μαρσέϊγ για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Σαχτάρ, Νταβίντ Νέρες.

Η ομάδα της Μασσαλίας εξετάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την περίπτωση του Νέρες λίγο πριν από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μεταγραφικό «παράθυρο» απόκτησης ξένων ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ουκρανικές και ρωσικές ομάδες.

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Βραζιλιάνος ακραίος μεταγράφηκε από τον Άγιαξ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ μόλις τον περασμένο Γενάρη. Η μετακίνηση κόστισε 12 εκατομμύρια ευρώ. Παρ’όλα αυτά, οι εξελίξεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία τον τελευταίο καιρό, έχουν φέρει πολλούς παίχτες στη θέση να αναζητήσουν αλλού το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Νέρες, ο οποίος αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην πατρίδα του και εξετάζει τις επιλογές του.

Επιπρόσθετα, αυτό που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, είναι οι προθέσεις των Γάλλων. Γιατί ναι μεν ενδιαφέρονται να τον υπογράψουν αλλά δεν είναι γνωστό αν το ενδιαφέρον αυτό θα εξελιχθεί άμεσα. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κίνηση που αφορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την UEFA οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν δικαίωμα να προσθέσουν δύο ποδοσφαιριστές από τη Ρωσία ή την Ουκρανία στις λίστες τους.

Εντούτοις, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των «8» του Conference League δύσκολα θα εκμεταλλευθεί το «παράθυρο» αυτό. Και αυτό διότι ο Νέρες δεν πρόλαβε να παίξει ούτε ένα παιχνίδι με τη Σαχτάρ και παραμένει ανενεργός από τον περασμένο Δεκέμβριο. Συνεπώς με τις αναμετρήσεις των Γάλλων με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζουν, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ