Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Την έβγαλε εκτός τροχιάς!

Ξάνθη – ΑΕΛ 2-0

Με μία «καθαρή» νίκη η Ξάνθη έβγαλε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς τους «βυσσινί» της ΑΕΛ, η οποία με την ήττα αυτή έμεινε 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του ομίλου, τη Βέροια!

Οι Θρακιώτες άρχισαν πιο κινητικά την αναμέτρηση και βρίσκονταν συνεχώς στο προσκήνιο. Στο 18ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσέλιου, η μπάλα έφτασε στον Γκόμεζ που με κοντινή προβολή νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0! Σπουδαία κλασική ευκαιρία χάθηκε για την ΑΕΛ στο 34ο λεπτό, όταν ο Όγκμποε βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, άργησε ωστόσο να πλασάρει και ο γκολκίπερ Ίτσο έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα! Δύο λεπτά αργότερα ο Τζανακάκης με φοβερό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων!

Νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53ο ΑΟΞ κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά όταν οι παίκτες των γηπεδούχων έκλεψαν την μπάλα από τον Ομάρ, βρήκαν αποδέκτη τον Διαμαντόπουλο, που με όμορφο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής «έγραψε» το 2-0! Ακολούθως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε άνευρη αγωνιστικά, κάνοντας ίσως την χειρότερή της εμφάνιση και φαίνεται πως χάνει το «τρένο» της ανόδου.

Ξάνθη: Ίτσο, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Κρητικός (90′ Τσελεμπάκης), Τζανακάκης (70′ λ.τ Πολίμος), Δόρης (78′ Παπάζογλου), Διαμαντόπουλος (90′ Δημητριάδης), Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (90′ Τσιλιγγίρης), Αλί Μπαμπά, Γκόμεζ

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γλυνός (46′ Γιάκος), Κολομπίνο, Όγκμποε, Μπέρτος, Γαρουφαλιάς (46′ Νίνο), Μαυριάς (65′ Μιλτιάδης), Κ. Παπαγεωργίου (65′ Τσουμάνης), Ομάρ.

 

 

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ